Nekoliko hiljada vozača kamiona u Južnoj Koreji protestovali su juče zbog porasta cena goriva i zapretili da će blokirati luke u gradu. Takođe su prozvali već nepopularnu vladu predsednika Li Mjung Baka. Potrošači i vozači kamiona u Maleziji i Tajlandu koji zahtevaju od svojih vlada veće subvencije na gorivo, zapretili su štrajkom, dok su tajlandski ribari upozorili da će spaliti čamce.

Nekoliko hiljada vozača kamiona u Južnoj Koreji protestovali su juče zbog porasta cena goriva i zapretili da će blokirati luke u gradu. Takođe su prozvali već nepopularnu vladu predsednika Li Mjung Baka. Potrošači i vozači kamiona u Maleziji i Tajlandu koji zahtevaju od svojih vlada veće subvencije na gorivo, zapretili su štrajkom, dok su tajlandski ribari upozorili da će spaliti čamce. Više od 5.000 kamiondžija blokiralo je ulaze u luke i terminale teretnih brodova u Južnoj Koreji, zahtevajući od vlade da poveća subvencije, uvede veću brodarinu i minimalnu platu.
Tokio – Japan će delimično ukinuti sankcije Severnoj Koreji koja je pristala da sprovede novu istragu povodom otetih državljana Japana. Ministar inostranih poslova Masahiko Komura izjavio je da će ukinuti zabranu putovanja između dve zemlje. Pjongjang će zauzvrat preispitati sudbinu japanskih državljana koje su oteli agenti Severne Koreje pre nekoliko decenija.
Islamabad – Pakistanski advokati stigli su juče u prestonicu Islamabad zahtevajući povratak sudija koje je predsednik Pervez Mušaraf otpustio protekle godine. Nekoliko hiljada ljudi okupilo se ispred sudova u znak podrške demonstrantima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari