Vlasti Pakistana uhapsile su tri osumnjičena bombaša samoubice i zaplenili više od tone eksploziva u blizini prestonice, izjavili su juče zvaničnici. Vrhovni policijski zvaničnik Rao Mohamed Ikbal izjavio je da je šestoro osumnjičenih, uključujući tri bombaša samoubice, uhapšeno tokom operacije u garnizonskom gradu Ravalpindi.

Vlasti Pakistana uhapsile su tri osumnjičena bombaša samoubice i zaplenili više od tone eksploziva u blizini prestonice, izjavili su juče zvaničnici. Vrhovni policijski zvaničnik Rao Mohamed Ikbal izjavio je da je šestoro osumnjičenih, uključujući tri bombaša samoubice, uhapšeno tokom operacije u garnizonskom gradu Ravalpindi. Hapšenja su usledila samo nekoliko dana nakon eksplozije automobila bombe ispred danske ambasade u Islamabadu.
Jerusalim – Vicepremijer Izraela Šaul Mofaz izjavio je juče da će Izrael napasti Iran ukoliko ta država ne bude odustala od svog nuklearnog programa. „Ako Iran ne odustane od planova o razvoju nuklearnog naoružanja, napašćemo njihova nuklearna postrojenja“, kazao je Mofaz. On je istakao da ekonomske sankcije protiv Irana nisu dale rezulatate i izrazio uverenost da bi SAD podržale takav napad. Analitičari smatraju da izjave Mofaza predstavljaju najdirektniju pretnju koju je izrekao neki ministar iz vlade izraelskog premijera Ehuda Olmerta.
Kijev – Prozapadna koalicija ukrajinske premijerke Julije Timošenko izgubila je juče apsolutnu većinu u parlamentu nakon što su dva poslanika koalicije vratila mandate, javila je agencija Interfaks. „To je vrsta izdaje. Dvojica poslanika su sekretarijatu skupštine saopštila da vraćaju mandate (u koaliciji)“, izjavio je predsednik parlamenta Arsenij Jacenijuk. Vladajuća koalicija je sastavljena od Bloka Julije Timošenko i stranke predsednika Viktora Juščenka „Nova Ukrajina – Narodna samoodbrana“.
Sankt Peterburg – Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je juče u susretu sa gruzijskim kolegom Mihailom Sakašvilijem da Moskva i Tbilisi mogu da reše sve teškoće u bilateralnim odnosima. „Mislim da smo sposobni da rešimo sva pitanja, teškoće koje postoje i da izgradimo odnose na duži period. Šta vi mislite?“, kazao je Medvedev na početku razgovora, na šta je Sakašvili odgovorio potvrdno. Gruzijski predsednik je rekao da se nada „plodnoj, dugotrajnoj saradnji“ i rešenju „svih gorućih pitanja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari