Jučerašnji preliminarni izbori za demokratsku predsedničku nominaciju u Južnoj Dakoti i Montani bili su ujedno i poslednji megdan rivala Baraka Obame i Hilari Klinton. Posle glasanja u ove dve države biće završen proces nominacije koji je otpočeo 3. jaunara u Ajovi. Senator Obama očekuje pobedu nad svojom rivalkom.

Jučerašnji preliminarni izbori za demokratsku predsedničku nominaciju u Južnoj Dakoti i Montani bili su ujedno i poslednji megdan rivala Baraka Obame i Hilari Klinton. Posle glasanja u ove dve države biće završen proces nominacije koji je otpočeo 3. jaunara u Ajovi. Senator Obama očekuje pobedu nad svojom rivalkom. Južna Dakota i Montana daju 15, odnosno 16 delegata za konvenciju demokrata. Iako broj delegata u igri u ove dve države nije dovoljan da konačno odredi pobednika, Obamin štab je izrazio nadu da će posle izbora do sada neopredeljeni zvaničnici partije takozvani superdelegati, odlučiti da podrže Obamu.
Islamabad – Al Kaida ili njeni saveznici verovatno stoje iza prekjučerašnjeg napada automobilom bombom ispred danske ambasade u Islamabadu, kada je ubijeno šest osoba među kojima i jedan danski državljanin, dok je 35 ranjeno, saopštila je danska obaveštajna služba. Pakistanski istražioci započeli su istragu o motivima i odgovornima za eksploziju, koja je usledila samo nekoliko nedelja nakon što je Al Kaida zapretila Danskoj zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari