Prema rečima zvaničnika, nepalski svrgnuti kralj Gjanendra pristao je da mirno napusti glavnu kraljevsku palatu i živi kao običan građanin. Portparol ministarstva za unutrašnje poslove Modraj Dotel rekao je da se grupa vladinih zvaničnika juče sastala s Gjanendrom u kraljevskoj palati Narajanhiti u Katmanduu prvi put od kada je skupština prošle nedelje proglasila Nepal republikom.

Prema rečima zvaničnika, nepalski svrgnuti kralj Gjanendra pristao je da mirno napusti glavnu kraljevsku palatu i živi kao običan građanin. Portparol ministarstva za unutrašnje poslove Modraj Dotel rekao je da se grupa vladinih zvaničnika juče sastala s Gjanendrom u kraljevskoj palati Narajanhiti u Katmanduu prvi put od kada je skupština prošle nedelje proglasila Nepal republikom. Dotel je rekao da je Gjanendra saopštio vladinim zvaničnicima da pristaje na odluku skupštine da se povuče s prestola i napusti palatu.
La Pas – Više od osamdeset odsto glasača podržalo je inicijativu o davanju veće autonomije bolivijskim pokrajinama Beniju i Pandou, rezultati su referenduma održanog u nedelju. Referendum su organizovali bogati zemljoposednici, protivnici šefa države Eva Moralesa koji ne žele preraspodelu parcela u korist najsiromašnijeg stanovništva i zalažu se za dobijanje veće kontrole nad nalazištima nafte i gasa. Na više birališta izbili su sukobi pristalica i protivnika predsednika države. Morales je odbacio rezultate referenduma kao „protivustavne“.
Kanbera – Ministarstvo odbrane Iraka saopštilo je juče da je okončalo borbene operacije na jugu Iraka i da je 550 vojnika počelo da se vraća svojim kućama. „Pravo je vreme da se naši vojnici vrate kući“, izjavio je ministar odbrane Džoel Ficgibon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari