Pentagon je 2006. greškom poslao četiri električna detonatora za nuklearne projektile Tajvanu, saopštio je američki sekretar za vazduhoplovne snage Majkl Vin. Prema njegovim rečima, vojska je trebalo da isporuči Tajvanu akumulatore za helikoptere, ali je umesto toga poslala detonatore za aktiviranje mehanizma na projektilima.

Pentagon je 2006. greškom poslao četiri električna detonatora za nuklearne projektile Tajvanu, saopštio je američki sekretar za vazduhoplovne snage Majkl Vin. Prema njegovim rečima, vojska je trebalo da isporuči Tajvanu akumulatore za helikoptere, ali je umesto toga poslala detonatore za aktiviranje mehanizma na projektilima. Detonatori su sve do protekle sedmice bili bezbedno uskladišteni na Tajvanu.
Mogadiš – Četrdeset humanitarnih agencija upozorilo je na veliku opasnost od katastrofe u Somaliji, ukoliko se što pre ne preduzme hitna akcija. Milion Somalijaca napustili su svoje domove iz bezbednosnih razloga i gladi, kažu u agenciji za pružanje pomoći. Tokom protekle godine, Mogadiš je gotovo svakodnevno bio meta raketnih napada, a agencije navode da je 20.000 ljudi svakog meseca napuštalo prestonicu. Savet bezbednosti UN o situaciji u Somaliji razgovaraće na današnjem zasedanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari