Gruzijski opozicioni lideri i juče su optuživali predsednika Mihaila Sakašvilija da je lažirao izborne rezultate i obećali da će u znak protesta zbog njegovog reizbora stupiti u štrajk glađu. Govoreći pred oko 100 opozicionih aktivista okupljenih ispred kancelarija glavne gruzijske državne televizije, Levan Gačečiladze je optužio vladu da ne dopušta opoziciji da izrazi svoje žalbe.

Gruzijski opozicioni lideri i juče su optuživali predsednika Mihaila Sakašvilija da je lažirao izborne rezultate i obećali da će u znak protesta zbog njegovog reizbora stupiti u štrajk glađu. Govoreći pred oko 100 opozicionih aktivista okupljenih ispred kancelarija glavne gruzijske državne televizije, Levan Gačečiladze je optužio vladu da ne dopušta opoziciji da izrazi svoje žalbe. On je obećao da će pristalice opozicije danas stupiti u štrajk glađu.
Najrobi – Džon Kufur, predsedavajući Afričke unije i predsednik Gane, dobio je ovlašćenje da posreduje u pregovorima između predsednika Kenije Mvaija Kibakija i njegovog rivala Raila Odinge, kako bi se stišali nemiri koji su izbili posle izbora. Zvaničnici kabineta predsednika izjavili su da je Kibaki pozvao Odingu da diskutuju o tome kako da se iskoreni nasilje i uspostavi „nacionalno pomirenje“, ali je Odingov portparol Salim Lone rekao da će se Odinga odazvati pozivu samo ukoliko Kurfur posreduje u tim pregovorima. Kasnije juče opozicioni lider saopštio je da se ipak neće sastati s Kibakijem jer smatra da predsednik pokušava da potkopava međunarodne posrednike koji žele da razreše krizu.
Kolombo – Ministar u vladi Sri Lanke ubijen je juče u bombaškom napadu, a 10 osoba je ranjeno. Za napad su optuženi pobunjenici iz redova tamilskih tigrova. Bomba je bačena na automobil Ministarstva građevina u kojem se nalazio ministar D. M. Dasanajake dok je putovao kroz oblast Ja Ela, 20 kilometara severno od prestonice Kolomba. Drugi muškarac koji još nije identifikovan takođe je stradao u eksploziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari