Novi Vrhovni sud Pakistana, kao što se i očekivalo, odbacio je prigovor na odluku kojom se predsedniku Pervezu Mušarafu omogućuje reizbor. Ministar pravde Abdul Hamid Dogar juče u sudu, po završetku zasedanja suda, rekao je: „Sud se raspušta“. Generalov vrhovni savetnik Šarifudin Pirzada rekao je da sada ne postoji zakonska prepreka za reizbor Mušarafa.

Novi Vrhovni sud Pakistana, kao što se i očekivalo, odbacio je prigovor na odluku kojom se predsedniku Pervezu Mušarafu omogućuje reizbor. Ministar pravde Abdul Hamid Dogar juče u sudu, po završetku zasedanja suda, rekao je: „Sud se raspušta“. Generalov vrhovni savetnik Šarifudin Pirzada rekao je da sada ne postoji zakonska prepreka za reizbor Mušarafa. „Sada sud mora i napismeno da nam uruči odluku“, rekao je on. Takođe se očekivalo da će Komonvelt, čije su vođe trebalo da se sastanu u Ugandi, doneti odluku o tome da li Pakistan treba da bude suspendovan, ali je Pakistan zatražio da Komonvelt odloži donošenje ove odluke.
Mogadiš – Predsednik Somalije Abdulah Jusuf imenovao je juče novog premijera, čime su okončane višenedeljne spekulacije i politička neizvesnost u Somaliji, gde se vlada suočava s pobunjeništvom u prestonici Mogadišu. Nur Hasan Husein, šef somalijskog Crvenog polumeseca, izabran je za novog premijera umesto Alija Mohameda Gedija koji je podneo ostavku prošlog meseca zbog nesuglasica s predsednikom povodom njegove uloge i uticaja u vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari