Više od 100 izraelskih policijskih istražitelja upalo je juče u vladine zgrade i privatne kancelarije u okviru kriminalne istrage u kojoj je uključen i premijer Ehud Olmert. Istražitelji tragaju za dokazima vezanim za tri odvojene istrage protiv Olmerta, izjavio je portparol policije Miki Rozenfeld.

Više od 100 izraelskih policijskih istražitelja upalo je juče u vladine zgrade i privatne kancelarije u okviru kriminalne istrage u kojoj je uključen i premijer Ehud Olmert. Istražitelji tragaju za dokazima vezanim za tri odvojene istrage protiv Olmerta, izjavio je portparol policije Miki Rozenfeld. Racija je izvršena juče ujutru na više od 20 različitih lokacija.
Sidnej – Desetine hiljada ljudi protestovalo je širom Australije pozivajući političke partije da preduzmu čvršću akciju u borbi protiv klimatskih promena. Okupljanje nazvano Šetnja protiv zagrevanja održano je u prestonici i još 50 manjih gradova, u trenutku dok se zemlja priprema za izbore 24. novembra. Organizatori su saopštili da je u protestima učestvovalo više od 150.000 ljudi. Premijer Džon Hauard kaže da globalni nesporazum mora uključiti i razvijene zemlje kao što su Indija i Kina. Australija i SAD su jedine glavne industrijske zemlje koje nisu ratifikovale Protokol iz Kjota. Australija je jedna od najgorih zagađivača u svetu.
Bejrut – Predsednički izbori u Libanu zakazani za 21. novembar treći put su juče otkazani, saopštio je predsednik parlamenta Nabih Beri. On je rekao da je potrebno još vremena da se pronađe kompromisni kandidat prihvatljiv i za vladu, koju podržava Zapad, i opozicione grupe, koje podržava Sirija. Predsedniku Emilu Lahudu inače ističe mandat 24. novembra. On planira da imenuje privremenu administraciju koju će predvoditi šef vojske, ukoliko do tada ne bude izabran njegov naslednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari