Predsednik Venecuele Ugo Čaves narugao se juče potpredsedniku SAD Diku Čejniju zbog nedavne verbalne greške u kojoj je njega lično pomenuo kao predsednika Perua. Čaves je istakao da to pokazuje da Amerikom vlada „družina neznalačkih budala“. „Potpredsednik SAD je govorio o nama, ali je pogrešio“, izjavio je Čaves smejući se.

Predsednik Venecuele Ugo Čaves narugao se juče potpredsedniku SAD Diku Čejniju zbog nedavne verbalne greške u kojoj je njega lično pomenuo kao predsednika Perua. Čaves je istakao da to pokazuje da Amerikom vlada „družina neznalačkih budala“. „Potpredsednik SAD je govorio o nama, ali je pogrešio“, izjavio je Čaves smejući se. „Oni koji vladaju Amerikom su gomila glupaka koji misle da sam ja predsednik Perua“. „Oni ne znaju gde je Venecuela, niti gde je Peru“.
Islamabad – Bivši premijer Pakistana Benazir Buto otpočela je pregovore sa ostalim vođama opozicije u cilju donošenja plana za ukidanje vanrednog stanja u ovoj zemlji. Međutim, pojedine važne političke partije nisu bile prisutne na pregovorima. Vrhovni funkcioner iz partije predsednika Perveza Mušarafa rekao je da vanredno stanje sme da traje samo dve ili tri nedelje. Partija Butove se uzdržala od uličnih protesta, ali planira miting za petak.
Kabul – U Avganistanu je proglašena trodnevna žalost dan pošto je na desetine ljudi poginulo u najgorem bombaškom samoubilačkom napadu koji se dogodio u ovoj zemlji. Među poginulima prilikom ovog razarajućeg napada u severnoj provinciji Baglan bilo je političara, dece i nastavnika. Tela šest članova Parlamenta poslata su avionom u Kabul kako bi bila sahranjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari