Iran može da ispali 11.000 raketa na neprijateljske baze agresora nekoliko minuta nakon napada, rekao je komandant Revolucionarne garde Mahmud Čaharbagi, prenosi iranska državna televizija. Komandant raketnih jedinica Garde, general Čaharbagi, rekao je da je Iran ustanovio sve neprijateljske položaje i da je spreman da za manje od minut reaguje ako dođe do napada.

Iran može da ispali 11.000 raketa na neprijateljske baze agresora nekoliko minuta nakon napada, rekao je komandant Revolucionarne garde Mahmud Čaharbagi, prenosi iranska državna televizija. Komandant raketnih jedinica Garde, general Čaharbagi, rekao je da je Iran ustanovio sve neprijateljske položaje i da je spreman da za manje od minut reaguje ako dođe do napada. Iranska novinska agencija Fars prenela je i da je general Čaharbagi rekao da iranski radarski sistem za izbegavanje raketa može pokriti ceo Persijski zaliv, kao i celu iransko-iračku granicu.
Bagdad – Najmanje deset ljudi ubijeno je i 42 ih je ranjeno u vazdušnom napadu američke vojske u severoistočnom delu Bagdada, saopšteno je iz policijskih i bolničkih izvora u tom gradu. Vazdušni napad usledio je eksploziji bombe postavljene pored puta koja je za metu imala konvoj američke vojske. Izvor u iračkom ministarstvu zdravlja rekao je da su tela poginulih i ranjenih prebačena u bolnicu Imam Ali u Sadr Sitiju.
Kabul – Pripadnici američke i avganistanske vojske ubili su tridesetak talibana na jugu Avganistana, drugog dana borbi u tom području, saopštila je međunarodna vojna koalicija koju predvode SAD. Desetak islamističkih boraca ubijeno je dan ranije u sukobima u provinciji Helmand. Borbe su izbile u oblasti oko grada Musa Kala, kada su talibani postavili zasedu vojnoj patroli.
Jangon – Vojni režim u Mjanmaru ukinuo je policijski čas u Jangonu, koji je uveden prošlog meseca nakon masovnih demonstracija protiv vlasti u toj zemlji. Ukidanje policijskog časa objavljeno je danas putem razglasa postavljenog na kamionima koji su prolazili ulicama Jangona. Za sada nije poznato da li je vlast ukinula i zabranu okupljanja više od pet osoba. Policijski čas je uveden 25. septembra, pošto je vojska počela da akciju razbijanja mirnih demonstracija koje su predvodili budistički monasi, zahtevajući promene u zemlji nakon 45 godina vladavine vojnog režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari