Dvojica visokih članova vladajuće japanske Liberalno- demokratske partije juče su najavila svoju kandidaturu za novog premijera zemlje, nakon što je dosadašnji šef vlade Šinzo Abe podneo ostavku. Taro Aso, nekadašnji ministar inostranih poslova, najavio je da će se kandidovati za novog premijera, suprotstavljajući se bivšem sekretaru kabineta Jasuou Fakudi.

Dvojica visokih članova vladajuće japanske Liberalno- demokratske partije juče su najavila svoju kandidaturu za novog premijera zemlje, nakon što je dosadašnji šef vlade Šinzo Abe podneo ostavku. Taro Aso, nekadašnji ministar inostranih poslova, najavio je da će se kandidovati za novog premijera, suprotstavljajući se bivšem sekretaru kabineta Jasuou Fakudi. Vladajuća partija će izabrati svog novog lidera 23. septembra.
Rim – Sudan je spreman da narednog meseca započne mirovne pregovore o prekidu vatre sa pobunjenicima Darfura, izjavio je sudanski predsednik Omar al Bašir tokom posete Italiji gde ga je primio i papa Benedikt XVI. Ovo je prvi put da je Bašir pozvao na prekid sukoba, od saoštenja prošle nedelje da mirovni razgovori u Tripoliju, koje podržavaju UN, počinju 27. oktobra.
Islamabad – Bivša pakistanska premijerka Benazir Buto saopštila je juče da će se vratiti u Pakistan iz osmogodišnjeg egzila 18. oktobra. Vlada je saopštila da Butova može slobodno da se vrati ali da će se suočiti sa optužbama za korupciju. Pristalice Butove bacale su latice cveća na okupljene partijske lidere uzvikujući „Dug život Benazir Buto! Premijerka Buto!“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari