Iz tužilaštva u Zaječaru potvrđeno za Danas: Stigli novi veštačeni tragovi u slučaju Danke Ilić 1foto: M.M./ATAImages

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru stigla su nova veštačenja tragova i dokaza u slučaju Danke Ilić iz Bora.

Kako nam je potvrdio glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović, u ovo tužilaštvo su pristigli novi izveštačeni tragovi i dokazi koji tek treba da budu analizirani od postupajuće tužiteljke.

„Da, tačno je da su stigli novi rezultati veštačenja. Pristigla su veštačenja GPS-a vozila kojim su upravljali osumnjičeni. To veštačenje je radio Saobraćajni fakultet u Novom Sadu. Takođe, stigla su veštačenja i određenih DNK tragova, čije veštačenje je radio Biološki fakultet u Beogradu“, rekao je Canović za Danas.

On nije mogao da nam kaže koja količina tragova je izveštačena, niti koji su rezultati veštačenja.

„Ja to u ovom trenutku istrage ne mogu da kažem. U toku je analiza svega što je pristiglo. Time će se baviti postupajuća tužiteljka, koja treba da uporedi ovo što nam je stiglo, sa pređašnjim materijalom. Pošto je izuzeto izuzetno mnogo tragova, ja u ovom trenutku ne mogu da kažem da li su sada svi tragovi izveštačeni, jer tužiteljka mora da proveri da li je postupljeno po svim naredbama tužilaštva“, objašnjava Canović.

Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru je ostalo manje od dva meseca da podigne optužnicu protiv dvojice osumnjičenih za ubistvo devojčice iz Bora. Ukoliko tužilaštvo ne prikupi dovoljno dokaza i ne podigne optužnicu, osumnjčeni će morati da budu pušteni da se brane sa slobode.

Oba osumnjičena su negirala izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari