Muamer Zukorlicfoto FoNet Marija Ðokovic

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, povodom smrti bivšeg sandžačkog i glavnog muftije Muamera Zukorlića, održao je vanrednu sednicu u proširenom sasravu.

Saopšteno je da će IZ u Srbiji, njeni organi,odbori i ustanove „odlučno nastaviti putem slobode, automnosti, dostojanstva i prosperiteta, koji je trasirao muftija, u cilju ostvarivanja svih prava koja pripadaju IZ i muslimanima i postizanju pune ravnopravnosti sa drugim verskim zajednicama“.

Rukovodstvo IZ u Srbiji brojnim domaćim i inostranim delegacijama i vernicima iz zemlje i inostranstva, koji su prisustvovali Zukorlićevoj sahrani.

Muamer Zukorlić je iznenada preminuo, u 52. godini, minule subote od posledica srčanog udara. U nedelju je sahranjen u rodnom selu Orlje kod Tutina.

Na čelu IZ bio je 27 godina. Prvo je obavljao dužnost muftije IZ Sandžaka, od njenog osnivanja 1993., a od 2007. do 2016.godine bio je glavni muftija IZ u Srbiji.

Poslednjih pet godina aktivno se bavio politikom. Bio je predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i potpredsednik aktuelnog saziva Skupštine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari