Iz "Železnice" poručuju: Ne budimo tendenciozni i zlonamerni, nadvožnjak u Partizanskoj urađen je kvalitetno 1Foto: Milan Đurić/Instagram

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da je železnički nadvožnjak u Partizanskoj ulici u Novom Sadu izgrađen „po projektu i kvalitetno“.

Kako su naveli u saopštenju, u situaciji kada je sinoć, 17. maja, usled naglih i obilnih padavina jedan deo Novog Sada bio pod vodom, a sa poplavama su suočeni delovi Srbije i čitav region, „tendenciozno je i zlonamerno na bilo koji način dovoditi u pitanje kvalitet radova izvedenih prilikom izgradnje novog železničkog nadvožnjaka“.

„Svi radovi na izgradnji novog nadvožnjaka u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, u okviru projekta brze pruge Novi Sad – Subotica, urađeni su prema projektu, uključujući i rešavanje problema odvođenja atmosferskih voda, sa kojim se ovaj deo grada godinama unazad susretao“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je dugogodišnji problem odvođenja atmosferskih voda bio rešen prilikom izgradnje.

„U situaciji velikih vremenskih neprilika i obilnih kiša, taj sistem jednostavno nije mogao da odjednom primi i odvede toliku količinu vode. Kao što to nije bilo moguće ni na drugim lokacijama u Novom Sadu, ali i u drugim delovima Srbije, kao ni u brojnim gradovima u regionu. Toliku količinu padavina u tako kratkom roku, jednostavno, ni jedan odvodni sistem nije u mogućnosti da odmah reši“, zaključuje se u saopštenju Infrastrukture.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari