Iz Ziđina pokušali čak 27 puta da ukradu otpadni bakar i to na Božić 1Foto: Srbija Ziđin Koper

Brojke su gotovo neverovatne, ali istinite jer je u jednom danu 269 ljudi, u 27 navrata, pokušalo da ukrade sekundarni bakar iz pogona Srbija Ziđin Koper. Tokom prve nedelje januara ukupno su 747 ljudi, u 86 navrata, pokušali da otuđe tonu sekundarnog bakra i ostalog otpadnog metala, kažu u ovoj kompaniji.

Kradljivci su naročito aktivni bili u dane praznika. Onih 269 koji su krenuli „u akciju“ na Božić osujećeni su u nameri da iznesu 314 kilograma sekundarnog bakra.

I drugog dana praznika, 130 osoba su, u 12 pokušaja, probali da ukradu oko 200 kilograma bakrane šljake i odlivaka i tom su prilikom dve osobe predate policijskoj upravi na dalje postupanje, a ostali udaljeni sa lica mesta.

-Najefikasnija akcija hvatanja kradljivaca na delu dogodila se 5. januara, kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili sugrađanina P.S. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. Pod sumnjom da je u proteklih mesec dana, u nekoliko navrata, iz kruga kompanije u kojoj je odnedavno zaposlen ukrao 1.762 kilograma sekundarnog bakra, policija ga je zaustavila i u kombiju pronašla ukradeni bakar koji je, kako se pretpostavlja, nameravao da proda. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, određeno mu je, najpre zadržavanje do 48 sati, nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu – navode u Srbija Ziđin Koper.

Dodaju da je istoga dana zaplenjeno i 240 litara dizel – goriva, kao i drugi materijali koji su bili potrebni za pripremu terena za izradu novog kolektora.

Inače, tokom prve nedelje 2022. godine evidentirano je da je 747 osoba, u 86 pokušaja, pokušalo da otuđi tonu sekundarnog bakra i ostalog otpadnog metala.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari