Osma sednica Skupštine opštine Žagubica donela je neočekivan splet događaja. Naime, ovu sednicu obeležila je ostavka predsednika opštine mr Saše Ognjanovića. Ostavku je podneo na iznenađenje većine prisutnih u sali uz objašnjenje da je prinuđen da donese takvu odluku jer se njegovo zdravstvgeno stanje rapidno pogoršalo poslednjih nedelja.


– Moja ostavka je stvarno odraz mog zdravstvenog stanja koje se rapidno pogoršalo u poslednje vreme i to ne bih više da komentarišem jer smatram to svojom intimom. Hoću da kažem da je za ovo vreme vršenja dužnosti predsednika opštine saradnja sa šefovima poslaničkih grupa, saradnja sa predsednicima partija koje čine koalicionu grupu bila na maksimalnom i zavidnom nivou, korektna i produktivna. Postigli smo da opština i budžet budu u interesu razvoja ovog kraja, da stvorimo što bolje uslove za život i rad građana. Razumem da će biti raznih priča ali apsolutno jedini razlog moje odluke je zdravstveno stanje, koje su lekari konstatovali i upozorili me da prestanem da obavljam poslove koji su stresni i naporni, a posao predsednika opštine je upravo takav i ja više ne mogu to zdravstveno da podnesem. Nastaviću rad u Socijalističkoj partiji Srbije čiji sam član, i u radu opštine ali ne u ovom intezitetu. Moje povlačenje ne znači i promenu politike koju smo započeli, i na kraju krajeva, politike, osnova i temelja koji smo postavili i zbog kojih smo i došli na vlast u opštini Žagubica. Izvinite na ovome. Ovo nisam želeo ni ja a verujem ni moji saradnici ali jedini razlog je moje loše zdravstveno stanje „, istakao je mr Saša Ognjanović.

Za novog predsednika opštine, predsednik Skupštine opštine Nebojša Ilić predložio je odbornika Safeta Pavlovića, šefa odborničke grupe SPS u SO Žagubica i predsednika OO SPS Žagubica.

Tajnim glasanjem, sa 22 glasa ZA, odbornici Skupštine izabrali su Safeta Pavlovića za novog predsednika opštine Žagubica, kao i zamenika predsednika i članove veća, iste one koji su te funkcije obavljali i do sada, a na predlog Safeta Pavlovića.

-Poštovano predsedništvo, drugarice i drugovi odbornici, zahvaljujem vam se u svoje lično ime, u ime zamenika predsednika opštine i u ime članova Veća opštine Žagubica. Posebno mi je drago što je za naš izbor glasalo 22 odbornika, i baš iz tog razloga pozivam sve odbornike da u daljem radu zajedno radimo za dobrobit građana opštine Žagubica iz dva razloga: zbog onih koji su glasali za nas i dali nam poverenje ali i da sačuvamo obraz našeg Saše koji iz zdravstvenih razloga nije mogao da izdrži ceo mandat.- istakao je nakon izbora Safet Pavlović.

Ostale tačke dnevnog reda planirane za VIII sednicu Skupštine opštine su takođe izglasane većinom glasova tj. usvojeni su izveštaji o radu i planovi javnih preduzeća i ustanova opštine Žagubica.

Skupštinsko zasedanje trajalo je 2 sata uz prisustvo 30 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari