Za pomoćnika predsednika opštine za privredu, finansije i ekonomski razvoj, predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić (SPS) juče je imenovao Bogdana Cvetkovića, predsednika OO DSS. Ništa ne bi bilo neobično da nije reč o članu stranke koja je opozicija u SO Babušnica. Predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić rekao nam je da pri imenovanju Cvetkovića na ovu funkciju nije gledao stranku kojoj on pripada.

– Bilo mi je važno da to bude čovek koji će mi pomagati u ovoj oblasti i koji će raditi. Pri izboru sam se rukovodio time što Cvetković ima veliko iskustvo, posebno u oblasti infrastrukture. On je dugogodišnji direktor Direkcije za izgradnju i može da pomogne. To što je on imenovan na ovu funkciju nema govora o povratku DSS u lokalnu vlast u Babušnici, kaže predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić.

Početkom decembra prošle godine došlo je do promena odnosa snaga u babušničkom parlamentu. Novu skupštinsku većinu od tada čine G17 plus, SPS, DS, Demokratska partija Bugara (DPB), SPO-a i Grupe građana ‘’Dr Kosta’’. Oni imaju 22 od 37 odborničkih mesta.

– DSS nije član nove vladajuće koalicije. Prihvatio sam ovo mesto, jer želim da pomognem s obzirom na to da sam dugo u ovoj oblasti. Predsednik opštine je verovatno procenio da ja to mogu da radim, kaže Cvetković, dodajući da su o tome dugo razgovarali i da je konsultovao i svoju stranačku centralu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari