Izbegličkim porodicama u Smederevskoj Palanci uručeni ključevi 15 stanova 1Foto: (BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/MO)

Ključevi 15 stanova u Smederevskoj Palanci danas su uručeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da su članovi tih 15 porodica „oplemenili opštinu Smederevska Palanka u koju su došli tokom nemilih ratnih dešavanja u svojoj muci i nesreći, tražeći spas, utočište i krov nad glavom upravo u majci Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Selaković, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, kazao je da je zgrada u kojoj će biti smeštene porodice, podignuta i opremljena za svega godinu dana.

Naveo je da država ulaže u obnovu Smederevske Palanke, „kada je reč i o zbrinjavanju izbeglih i o dovođenju investitora, otvaranju novih radnih mesta, rekonstrukciji javnih objekata i obnovi manastira Pinosava“, piše u saopštenju.

Stanovi su izbeglicama dodeljeni u okviru potprojekta devet Regionalnog stambenog programa, zajedničke inicijative Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, čiji je cilj rešavanje problema izbeglih i raseljenih lica pružanjem trajnih i održivih rešenja za stambeno zbrinjavanje.

Uručivanju ključeva stanova prisustvovali su, između ostalih, komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić, šef Političkog odeljenja Delegacije EU u Srbiji Dirk Lorenc i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari