Izbor direktora Osnovne škole u Kostolcu, pokazatelj je interesantnih političkih situacija koje su pratile celokupnu proceduru. Interesantvo je napomenuti da dva člana Školskog odbora delegirana ispred Nastavničkog veća nisu ispoštovali odluku kolektiva koji ih je i delegirao u organ upravljanja, već su glasali suprotno, dajući podršku bivšem direktoru koji nije dobio većinu u kolektivu, iako su bili moralno obavezni da ispoštuju odluku kolektiva škole. Važno je napomenuti i ponašanje koalicije kostolačke Gradske opštine.

Predstavnik lokalne samouprave u Školskom odboru ispred SPS-a nije podržao kandidata Demoktarske stranke za direktora škole Serđa Krstanovskog,iako nije imao svog kadnidata za direktora. Ovakvo ponašanje SPS-a u Kostolcu potvrda je poremaćenih koalicionih odnosa u vladajućoj koliciji Gradske opštine Kostolac.

Ovakva situacija u koalaciji je i potvrda događaja na poslednjoj Skupštini grada Požarevca kada odbornički klub SPS-a nije podržao predlog Saveta roditelja Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Kostolca za promenu tri člana Školskog odbora. Odbornički klub Demoktarske stranke podržao je inicijatvu velikog broja građana, roditelja Osnovne škole,ali zbog odsustva podrške Odbornika SPS-a iz Kostolca,kao i PUPSA iz Kostolca kojima se pridružili i tri odbornika G17,odluka o promeni Školskog odbora nije donešena.Na osnovu ove nesvakidašnje situacije može se s pravom konstatovati da Kostolački odbornici u Gradskoj skupštini,iz pomenutih stranaka, ne vode računa o volji,potrebama i interesima građana Kostolca koji su ih birali, a pri tom pripadaju i grupaciji vladajuće koalicije u Kostolcu i Požarevcu.

Komisija za imenovanja je prihvatila predlog Saveta roditelja škole za smenu tri roditelja ali predsednik komisije Milić Jovanović nije se složio sa tom odlukom komisije zbog stranačkog interesa,jer je izbor roditelja povezao sa izborom direktora iste škole koji je bio u toku , sa ciljem da zaštiti sadašnjeg direktora koga SPS podržava .

Odbornici Srpske Radikalne Stranke iz Kostolca takođe nisu podržali inicijativu Saveta Roditelja kostolačke Osnovne škole,pod direktivom požarevačkog Odbora, ne vodeći računa o interesima škole i đaka koji je pohađaju u vrlo neprimerenim uslovima.

Nameće se zaključak da je po pitanju izbora direktora Osnovne škole SPS u saradnji sa opozicionim strankama sve preduzeo samo da ne prođe Serđo Karstanovski.

Izbor direktora je međutim potvrdio da smena tri roditelja nije u vezi sa izborom direktora, obzirom da je stari Školski odbor izglasao kandidata Serđa Krstanovskog i da je suprostaljanje SPS-a Demokratskoj stranci na Skupštini bilo nepotrebno i deplasirano,ali je samo pokazalo „ dobar „ stav SPS-a prema koalicionom partneru.

I po ko zna koji put Demokratska stranka potvrđuje da joj je na prvom mestu interes građana i grada, zastupajući pravdu,istinu i zakonitost.Rukovodeći se tim principima Demokratska stranka je uvek spremna da ukaže podršku građanskoj inicijativi koja je u intresu većine građana a sve u smislu njihovog napredka i prosperiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari