Vlada Srbije izdvojila je iz budžetskih rezervi nešto više od 967 miliona dinara za sprovođenje vanrednih parlamentarnih izbora. Kako se navodi u Službenom glasniku, Ministarstvo finansija je za vanredne izbore odobrilo Narodnoj skupštini ukupno 967.599.925 dinara. Najviše novca, nešto više od 721 miliona dinara, biće utrošeno za dnevnice članovima biračkih odbora, dok će gotovo 90 miliona biti potrošeno za izborni materijal.

Vlada Srbije izdvojila je iz budžetskih rezervi nešto više od 967 miliona dinara za sprovođenje vanrednih parlamentarnih izbora. Kako se navodi u Službenom glasniku, Ministarstvo finansija je za vanredne izbore odobrilo Narodnoj skupštini ukupno 967.599.925 dinara. Najviše novca, nešto više od 721 miliona dinara, biće utrošeno za dnevnice članovima biračkih odbora, dok će gotovo 90 miliona biti potrošeno za izborni materijal. Za troškove putovanja predviđeno je oko 65 miliona dinara. O sprovođenju odluke o finansiranju sprovođenja parlamentarnih izbora staraće se Ministarstvo finansija.
Beograd – Zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić najavio da će ta stranka danas u Gračanici, a potom i Kosovskoj Mitrovici početi, kako je rekao, „pobedničku kampanju“ za opšte izbore 11. maja. On je na konferenciji za novinare naglasio da će tokom kampanje SRS-a najviše reči biti o građanima i poboljšanju uslova njihovog života. Nikolić je dodao da će radikali kampanju nastaviti dan kasnije, kada će „simbolično, s kraja na kraj Srbije, otići u Suboticu“.
Beograd – Koalicija Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije skupom u beogradskoj hali Arena danas počinje izbornu kampanju. Ova koalicija očekuje da će na izborima 11. maja osvojiti više od deset odsto glasova, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare portparol SPS-a Đorđe Milićević. Koalicija predvođena socijalistima vodiće kampanju pod sloganima „Ustani Srbijo“ i „Pobedimo nepravdu“. Portparol SPS-a ocenio je i da je septembar realan rok kada će biti formirana nova vlada.
Valjevo – Bivši funkcioner SPS-a i JUL-a Aleksandar Vulin sa grupom istomišljenika uskoro će osnovati Pokret socijalista Srbije, čiji će biti predsednik. Potpredsednik Socijalističke narodne stranke Mihailo Jokić rekao je da su odluku o osnivanju nove stranke doneli predstavnici SNS-a i Udruženja građana „Sloboda“. Jokić je najavio da će u najužem rukovodstvu Pokreta socijalista Srbije biti i bivši visoki funkcioner SPS-a Milorad Vučelić, kao i da će te tri organizacije nastupiti zajedno na parlamentarnim izborima.
Raška – Na predizbornom skupu Liberalno-demokratske partije u Raški došlo je do incidenta kada je jedna osoba gađala jajima funkcionere te stranke i autobus kojim su njene pristalice došle na miting. U trenutku kada se građanima okupljenim na platou ispred gradskog bioskopa obratio menadžer LDP-a za Rašku oblast Uroš Milenković, nepoznati muškarac je počeo da baca jaja u pravcu lidera LDP-a Čedomira Jovanovića i funkcionera Demohrišćanske stranke Srbije Milana St. Protića. Jedno jaje je pogodilo Protića u nogu, a nepoznati muškarac nastavio je da uz povike „Izdaja!“ baca jaja na autobus kojim su pristalice LDP-a došle na miting. Nakon sukoba sa okupljenim pristalicama, policija je intervenisala i udaljila ga sa skupa. „Oni koji su mislili da će da me zaplaše jajima očigledno da nisu bili poslednjih 20 godina u Srbiji“, rekao je Protić nakon incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari