U rumskoj opštini sve je spremno za vanredne izbore koji su zakazani za 9. novembar, a na kojima će se birati odbornici Skupštine opštine.

Posle dve uzastopne prinudne uprave, građani sa nestrpljenjem iščekuju formiranje nove vlasti, jer predizborna atmosfera podiže temperaturu, tako da je proteklog vikenda za dlaku izbegnut sukob ljudi koji su donedavno bili u istoj stranci.

U kasnim popodnevnim satima u centru Rume pojavili su se policajci u opremi za razbijanje demonstracija i tako dali signal doskorašnjoj političkoj sabraći iz Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke da neće dozvoliti incidente i sukobe. Posle toga „naprednjaci“ su svoj stranački sastanak održali u Kulturnom centru, dok su Šešeljevi radikali bili na ulicama Rume.

„Naprednjaci“ su održavali svoje predizborne skupove u selima rumske opštine Dobrincima, Kraljevcima i Buđanovcima. Nisu zaostajali ni njihovi rivali iz SRS, a zbog mogućih incidenata i sukoba, aktivnosti ove dve stranke kao da su bacile u senku sva ostala politička dešavanja.

Istovremeno, za sutra i jedni i drugi najavljuju održavanje svojih predizbornih skupa u Hrtkovcima. Po nekim informacijama, postoji mogućnost da policija zbog očuvanja javnog reda i mira zabrani i ove skupove kao što je bio slučaj i u subotu kada je obema političkim opcijama zabranila predizborne skupove u Hrtkovcima, selu zbog čije je promenjene etničke strukture stanovništva u Haškom tribunalu optužen i Vojislav Šešelj.

U atmosferi koja je na momente dovedena do tačke ključanja većina građana rumske opštine jedva čeka da prođe još nekoliko narednih dana i da se uđe u predizbornu tišinu, da se strasti malo smire, a birači odluče kojoj političkoj opciji će pokloniti poverenje. Na izborima učestvuje osam izbornih lista koje su podnele političke partije, koalicije i grupe građana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari