U požaru koji je zahvatio vikend naselje Vinci u ponedeljak oko 14 časova izgorelo je nekoliko vikendica, dok ih je nekoliko oštećeno. Materijalna šteta, kao i uzrok požara, utvrdiće se nakon istrage. Prema rečima načelnika Sektora za vanredne situacije PU Požarevac Gorana Đorđevića, požar je izbio, najverovatnije, zbog paljenja trave i strnjike nakon završene žetve. Moguće je da se on preneo i sa divljih deponija koje se nalaze na obodu vikend naselja. Požar je na vreme lokalizovan od strane vatrogasaca, a u tome im je pomogao i iznenadni pljusak koji je pogodio toga dana golubačku opštinu.

– U požaru je izgorelo nekoliko vikendica, a nekoliko ih je manje-više oštećeno. Po dojavi naše ekipe su se uputile na lice mesta gde su lokalizovale požar i sprečile njegovo širenje. U požaru niko nije stradao, niti je ko povređen, dok će se materijalna šteta naknadno utvrditi – rekao je Đorđević. On je apelovao na vlasnike njiva, kao mnogo puta do sada, da ne pale travu na njima, kako ne bi ugrožavali materijalna dobra i živote ljudi.

– Ove godine usled paljenja strnjika, srećom, niko nije stradao, ali je izazvana velika materijalna šteta. Do sada smo podneli preko 50 prijava protiv onih koji su to činili, ali slaba vajda. Ljudi su i dalje neodgovorni i ne misle na posledice svog čina. Protiv onih koji se ogluše o naše naredbe bićemo rigorozniji nego do sada, poručio je prvi čovek Sektora za vanredne situacije u Braničevskom okrugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari