U Požarevcu je izgoreo neregistrovani izbeglički kamp, u kojem je bilo smešteno 160 raseljenih Roma sa Kosova, a u požaru nije bilo povređenih, izjavio je juče stanovnik tog naselja Ramadan Beriša. Požar je izbio oko jedan sat posle ponoći na Lučičkom putu, a izgorelo je 30 objekata od kartona, pošto vatrogasci nisu uspeli da ugase požar zbog nepovoljnih vremenskih prilika i jer je karton brzo izgoreo.

U Požarevcu je izgoreo neregistrovani izbeglički kamp, u kojem je bilo smešteno 160 raseljenih Roma sa Kosova, a u požaru nije bilo povređenih, izjavio je juče stanovnik tog naselja Ramadan Beriša. Požar je izbio oko jedan sat posle ponoći na Lučičkom putu, a izgorelo je 30 objekata od kartona, pošto vatrogasci nisu uspeli da ugase požar zbog nepovoljnih vremenskih prilika i jer je karton brzo izgoreo. Većina od 46 romskih porodica izgubila je krov nad glavom, a Beriša je rekao da su u požaru izgoreli i lična dokumentacija, odeća i tehnički aparati.
– Sve što smo imali unutra je izgorelo. Ništa nismo izvadili. Samo decu i stare smo gledali da spasemo – rekao je Beriša. Pošto Komesarijat za izbeglice nema ingerencije nad neregistrovanim kampovima, čelnici Opštinske uprave u Požarevcu odlučili su da raseljene Rome privremeno smeste u hangar preduzeća Kovinotehna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari