Delimično izgoreo automobil predsednika opštine Leposavić, oglasio se i MUP 1Foto: Kosovo online

Automobil u vlasništvu predsednika Skupštine opštine Leposavić Gorskog Burića delimično je danas izgoreo, a policija sumnja na podmetanje požara, prenosi Kossev.

Kosovska policija potvrdila je za Kossev da se slučaj dogodio nakon ponoći, između tri i četiri.

Zamenik komandira Kosovske policije regiona sever Veton Eljšani naglašava da nije izgoreo ceo automobil, već da je šteta pričinjena na prednjem delu, odnosno u predelu motora.

Reč je o automobilu marke „fiat punto“ sa RKS registarskim oznakama mitrovičkog regiona.

„Policija sumnja na podmetanje požara, da je neko hteo da ga zapali. Našli smo tečnost za koju se pretpostavlja da je benzin“, rekao je Eljšani i dodao da za sada nemaju osumnjičene, ali da je istraga u toku.

O ovom slučaju se prethodno oglasio zamenik kosovskog ministra administracije lokalne samouprave Arber Vokri koji je objavio fotografiju automobila.

„Paljenje automobila predsednika Skupštine opštine Leposavić dolazi nakon čestih pretnji Radoičićevih militanata Srbima koji su ih oterali iz sudova i institucija“, tvrdi on.

Kaže i da je juče osvanula poruka „mrtav si“ na automobilu jednog od zaposlenih u opštini Leposavić.

„Čak i fizičko maltretiranje njihovih kolega od strane tajne službe i policije fašističkog režima u Beogradu, svaki put kada odu kod članova porodice u Srbiju, vrši se sa istom porukom: ‘ne približavajte se Albancima i ne prihvatajte Kosovo kao svoju državu!'“, dodaje Vokri.

On je rekao da je neophodno da se pokaže zahvalnost i ohrabre Srbi na Kosovu „da ne kleče pod pritiskom terorista, ali i od propagande nekih naših medija, koji su najamnici Vučiću u agendi za destabilizaciju i sakaćenje Kosova“.

„Moj angažman na severu je bio i ostaje na afirmaciji i ohrabrenju Srba da se ne osećaju napušteno i izdano zbog lojalnosti u izgradnji naših institucija“, rekao je Vokri.

MUP: Napad na Burića dokaz da Srbija nije promenila pristup prema onima koji rade u institucijama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova (MUP) osudilo je napad na predsednika Skupštine opštine Leposavić Gorskog Burića i ocenilo da je paljenje njegovog vozila dokazuje da Srbija nije promenila svoj pristup i svoje zločinačke napade na građane Srbe koji su lojalni institucijama Kosova.

„Ovaj napad na Burića dokazuje da Srbija nije promenila svoj pristup i svoje zločinačke napade na građane Srbe koji su lojalni institucijama Republike Kosovo. Ovaj čin je nastavak uzastopnih paljenja automobila Srba koji sarađuju ili se angažuju u institucijama naše Republike“, navedeno je u saopštenju MUP-a Kosova.

Dodali su da se ovakvi napadi Srbije koji su usmereni na kosovske Srbe koji se angažuju u institucijama Kosova, imaju za cilj da stvore neizvesnost među građanima i prenesu poruku o sudbini onih koji žele da se angažuju u kosovskim institucijama.

Ministarstvo je takođe pozvalo kosovsku policiju na maksimalnu posvećenost u rasvetljavanju ovog slučaja i privođenju počinilaca pravdi.

„Naše institucije će i dalje biti otvorene za angažovanje i na usluzi svim našim građanima bez razlike“, navedeno je u saopštenju.

Kosovska policija je saopštila da je danas ujutro informisana o podmetanju požara u privatnom vozilu predsednika Skupštine opštine Leposavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari