U požaru koji se dogodio u 23.45 u noći između 14. i 15. januara na Zelenoj pijaci na Zlatiboru, uništeno je osamnaest tezgi JKP Zlatibor, na kojima se prodavalo voće i povrće, kao i četiri drvena privatna objekta sa suvenirima i drugom robom.

U požaru niko nije povređen, a materijalna šteta i uzrok još uvek se utvrđuju. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će lokalna samouprava pomoći vlasnicima uništenih objekata.

Dragan Toković, načelnik vatrogasne službe u Čajetini, izjavio je da je u gašenju vatre učestvovalo petnaest vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz Čajetine i Užica i jednim iz JKP Zlatibor. On nije mogao da kaže šta je bio uzrok požara, niti da proceni materijalnu štetu. – Na licu mesta bili smo osam minuta od dojave i uspeli da ugasimo požar – rekao je Toković.

Milica Petrić, direktora JKP Zlatibor, potvrdila je Danasu da je vatra uništila skoro trećinu Zelene pijace kojom gazduje to preduzeće, te da su vatrogasci brzom reakcijom sprečili veću štetu, ali nije mogla da saopšti uzrok požara i iznos štete.

– Još uvek nemamo informaciju šta je izazvalo požar i čekamo da nas o tome obaveste inspektori iz Užica, koji su obavili uviđaj. Za nas je važno da što pre saniramo taj deo kako bi pijaca što pre počela da radi – rekla je ona Danasu i dodala da to preduzeće nema novih tezgi, kako bi zemenilo uništene, te da će taj problem morati da reši Upravni odbor tog opštinskog preduzeća na sednici u ponedeljak.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, uzrok požara je najverovatnije neugašeni ugalj u jednoj kanti na pijaci, koji je buknuo, što je izazvalo eksploziju plinske boce u jednom od prodajnih objekata, nakon čega se vatra proširila na ostatak pijace.

Juče do 14 časova Policijska uprava u Užicu nije se oglasila o uzrocima požara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari