U četvrtak ujutru, oko sedam sati u centru Požarevca u ulici Milenića Rusa izbio je požar u kome je život izgubio Vlastimir Stanojević(76). Požar je izbio u stanu pokojnog Stanojevića, koji se nalazio na trećem spratu i koji je u potpunosti izgoreo.

Brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen, tako da nije zahvatio ostale stanove. Još jedan stan, koji se nalazio ispod izgorelog, oštećen je od velike vode, nastale od gašenja, koja ga je do pola poplavila. Samo pukim slučajem supruga pokojnog Stanojevića ostala je nepovređena, jer je neposredno pre izbijanja požara izašla iz stana i krenula ka crkvi u koju svakodnevno ide.

-Pretpostavljam da je požar izbio oko sedam sati, jer smo dojavu o njemu dobili u sedam sati i osam minuta.Odmah smo krenulu na teren i pristupili gašenju. Nismo mogli odmah da uđemo u stan, jer je on skoro do plafona bio napunjen raznoraznim smećem, plastičnim kantama i flašama, gumama i drugim otpadnim materijalom, što nam je otežavalo gašenje, jer kada bi ugasili plamen, on bi se, tinjajući pojavio na drugom mestu. Kada smo ušli u stan naišli smo na potpuno ugljenisano telo starca, kome samo noge nisu izgorele. Telo pokojnog starca bilo je blizu ulaznih vrata, ali pretpostavljam, da od silnog đubreta, nije stigao da izađe. Mislim da se prvo ugušio od gustog dima, pa je onda izgoreo-priča jedan od vatrogasaca koji je učestvovao u gašenju požara i dodaje da je prava sreća što je požar izbio ujutru i da je na vreme prijavljen, jer da je izbio u toku noći posledice bi bilo daleko veće.

Inače, prema priči komšija, pokojni starac sa svojom suprugom Cicom već duže vreme živeo je u stanu bez struje i vode, pa se pretpostavlja da je požar izbio zbog neugašene cigarete.

-Oni su bili čudaci, da ne kažem neku grublju reč za njih. U svom stanu su skupljali razno-razno đubre iz kontejnera i skladištili ga u njega. Iz stana je dopirao nesnosni smrad, pa smo morali da zapušimo nos kada smo prolazili pored njega. O tome smo obaveštavali nadležne ali niko ništa nije preduzimao. Bilo je pitanje trenutka kada će se ovo desiti, i sada se desilo-priča sva usplahirana komšinica čiji se stan nalazi u blizini izgorelog, dodajući da je prava sreća što je samo taj stan izgoreo, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca koji su na vreme lokalizovali požar.

Inače, ovaj požar je sedmi po redu, koji je izbio na teritoriji Braničevskog okruga od početka godine i prvi u kome ima nastradalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari