– Na asfaltu pomoćnog terena Gradskog stadiona „Branoševac“u Novoj Varoši, nikla je veštačka trava, a grad podno Zlatara dobilo je mini-pič teren za mali fudbal, odbojku i košarku, prvi u ovom delu Srbije.Teren, dimenzija 40 sa 20 metara, koji već koriste najmlađe selekcije fudbalskog kluba Zlatar, zvanično će biti otvoren ovih dana, na svečanosti kojoj će, kako se očekuje, prisustvovati i ministarka omladine i sporta Snežana Marković – Samardžić.


Sportski objekat u gradskom naselju Branoševac, kojim će gazdovati lokalni Sportski savez , urađen je u okviru projekta „Izgradnja mini-pič terena za mlade“ Ministarstva omladine i sporta. Sličan sportski teren, pored Nove Varoši, dobiće još 44 grada u Srbiji i njihovu gradnju sa po pola miliona evra finansiraće Ministarstvo inostranih poslova Kraljevine Norveške, Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. Izgradnja mini-pič terena za mlade deo je Nacionalne strategije razvoja sporta u Republici Srbiji, koja je usvojena pre godinu i po dana .

– Izgradnjom mini-pič terena deca i omladina u Novoj Varoši konačno su dobila jedan kvalitetan prostor za sportske i rekreativne aktivnosti, što je i jedan od ključnih prioriteta Nacionalne strategije. Pored članova mlađih selekcija lokalnih sportskih klubova, ovaj objekat će moći da koriste i učenici lokalnih osnovnih i srednjih škola, kaže Nenad Todorović,zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Pomoćni teren Gradskog stadiona,na kome su svojevremeno prvenstvene utakmice igrali rukometaši Zlatara i koji godinama nije bio u upotrebi, zahvaljujući ovoj donaciji, vrednoj oko 40 hiljada evra, dobio je popuno nov izgled. Mini-pič teren Nova Varoš je dobila u konkurenciji 134 grada koja su se javila na konkurs Ministartva za raspodelu donatorskih sredstava

– Uz pomoć donacije iz Norveške, Ministarstva omladine i sporta finansiralo je kompletno opremanje mini-pič terena – izradu i motažu igrališta sa podlogom od sintetičke trave,nabavku i montažu zaštitne ograde i kupovinu sportskih rekvizita,dok je lokalna samouprava finansirala pripremne radove, kaže Todorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari