Izgradnja novog vrtića u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

 

U Ulici Svetozara Markovića, na delu parcele koje je ranije koristilo „Zelenilo”, u toku su radovi na izgradnji novog vrtića koje finansira grad Kragujevac.

Za vrtić čija će bruto površina biti oko 800 kvadrata, grad je iz budžeta izdvojio blizu 108 miliona dinara bez PDV-a, kaže Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika prilikom obilska radova.

– Objekat će imati prizemlje i još jedan sprat, kapaciteta minimum do 140-oro dece, čime rešavamo deo problema, jer za veliki broj dece nema mesta u postojećim vrtićima. Kako bi izvođač radova koji je dobio posao putem javne nabavke, mogao da dobije građevinsku dozvolu, JKP „Šumadija” trenutno izvodi radove na uklanjanju objekata na lokaciji a to su bili Upravna zgrada Zelenila i stari staklenik, istakao je Ružić koji očekuje da već tokom naredne nedelje izvođač počne sa pripremenim radovima i konkretnom izgradnjom objekta.

On je i podsetio da je ugovor potpisan krajem prošle godine i da su njime definisani rokovi za projektovanje i izvođenje.

– Rok za projektovanje je 100 dana u koji ne ulaze vreme čekanja na dobijanje lokacijskih uslova, saglasnosti i dozvole. Očekujemo da narednih dana izvođač ishoduje građevinsku dozvolu nakon čega ćemo krenuti u realizaciju veoma značajnog projekta za grad Kragujevac, najavio je on.

Po ugovoru, rok za samu izgradnju, nakon dobijanja građevinske dozvole i početka radova, po njemu, će biti najkasnije za nedelju do dve, je 200 dana, a s obzirom na to da je renomirana firma dobila posao na izgradnji ovog objekta, očekujemo, zaključio je Ružić, da to bude i u kraćem roku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari