Izložba ezgotičnih životinja 28. i 29. septembra 1

Izložba malih kućnih ljubimaca „Egzotika RS“ biće održana u Centru za kulturu Vlada Divljan 28. i 29. septembra od 10 do 18 časova, najavili su organizatori.

Izložba je, kako navode u saopštenju, pokrenuta idejom jednog odgajivača NS exotics i jednog porodičnog hobi tima TerAqua u svrhu približavanja mlađoj populaciji i upoznavanja sa životinjama koje nisu sa našeg prostora.

„Izlozba Egzotika RS se prvi put organizuje sa idejom da u narednom periodu dostigne nivo evropskih sajmova i izložbi ovakvog tipa. Ima edukativni smisao i interaktivnu komunikaciju, gde će posetioci moći da vide, dodirnu, fotografišu se sa reptilima koji su bezopasni po ljude. Takođe ima za cilj da se razbiju predrasude i strahovi, da se upoznaju sa svetom akvaristike i teraristike i kako mogu  lako da sami postanu akvaristi ili teraristi“, navodi  TerAqua tim u saopštenju.

Dodaju da će posetioci takođe, na izložbi, moći da vide i neke egzotične ptice kao i neke vrste glodara. Uz sve to biće zastupljena i prateca oprema, hrana, veterinarski saveti, kozmetika za kućne ljubimce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari