Izložba i nagrade za najbolje mlade zrenjaninske crtače 1Foto: M.P.

Nema opuštenije aktivnisti za decu od crtanja, znaju to i likovni pedagozi Zrenjanina koji godinama organizuju takmičenja i likovne konkurse za decu i mlade umetnike.

Takav jedan upravo je završen, a izložba i nagrade spremni da se dodele u sredu, 16. marta.

Na konkursu, koji je raspisao Omladinski kutak asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina i partnerske organizacije – Klub učenika „Pikaso“ iz gimanzije, Likovna sekcija HPTŠ „Uroš Predić“, Gradski klub roditelja i nastavnika „Sinapsa“ učestvivali su mladi iz osnovnih i srendjih škola sa fotografijama, slikama, kolažima,

U stručnom žiriji bili su Nataša Živkov Stojkov, akademska slikarka i nastavnica likovne kulture, Bogdan Đorić, diplomirani akademski slikar likovnih umetnosti i nastavnik likovne kulture, Dušanka Đorđević, diplomirni slikar – scenograf i nastavnica likovne kulture.

Likovni konkurs sa temom „Portret“ prvi put je raspisan 2005. u organizaciji HPTŠ „Uroš Predić“. Osmislili su ga magistar slikarstva i savetnik za likovnu kulturu u Školskoj upravi Zrenjanin, Milutin Mićić i profesorka likovne kulture u penziji Ljiljana Petrović i predali na dalje negovanje i organizaciju profesorki likovne kulture Dušanki Đorđević. 2019. ova aktivnost se prenosi na Omladinski kutak Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

Cilj ove manifestacije je promocija i afirmacija likovnog stvaralaštva u osnovnim i srednjim školama, kao i skretanje pažnje na talentovane učenike i njihove mentore.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari