Izložba korisnika Doma za decu i mlade sa smetnjama u razvoju (VIDEO) 1Foto: Ana Milošević/Danas

U Gradskom kulturnom centru danas je otvorena jednodnevna izložba radova korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Izložba je organizovana povodom 12 godina postojanja Dnevnog boravka, a obuhvata preko 100 radova, koje su deca i mladi sa smetnjama u razvoju stvorili na radionicama, uz pomoć stručnih saradnika.

“Korisnici su deca i mladi, od pet do 30 godina sa raznim razvojnim teškoćama. Kapacitet Dnevnog boravka je 19 korisnika i trenutno je popunjen, kaže Dragica Milosavljević, direktorka Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

U okviru Dnevnog boravka, angažovana su dva defektologa, jedan pedagog, jedan stručni saradnik i jedna medicinska sestra.

Izložba korisnika Doma za decu i mlade sa smetnjama u razvoju (VIDEO) 2
Dragica Milosavljević/Foto: Ana Milošević/Danas

Milena Stanišić, stručni radnik u Dnevnom boravku objašnjava da je cilj je da se korisnicima kroz različite aktivnosti obezbedi poboljšanje kvaliteta života.

Izložba korisnika Doma za decu i mlade sa smetnjama u razvoju (VIDEO) 3
Milena Stanišić/Foto: Ana Milošević/Danas

“Kroz razvoj i održavanje njihovih socijalnih, fizičkih i psihičkih funkcija i veština, radimo na tome da se što više osposobe za samostalan život. To postižemo kroz radionice, grupni i individualni rad”, kaže Stanišić.

Ona dodaje da se poseban akcenat stavlja na socijalizaciju i uključivanje u društvenu zajednicu, kako bi korisnici Dnevnog boravka od nje bili prepoznati i prihvaćeni.

Mladi umetnici koji su danas izložili svoje radove, posebno vole da izađu iz Boravka, koji doživljavaju kao drugu kuću, pa su danas jako srećni što imaju priliku da svoje radove pokažu posetiocima, koje su dočekali pesmom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari