Kulturno-izdavački centar Srpska kuća nastavlja svoj projekat „Kičicom i perom do lepote i prijateljstva u novom milenijumu“ kroz koji predstavlja umetnike iz cele Srbije. Ove godine biće predstavljeno nekoliko izuzetnih slikara iz Požarevca. Prva umetnica koja se predstavila u galeriji Srpske kuće je Jelena Arsenijević. Njena izložba je otvorena u ponedeljak 21.02.2011. i trajaće do 28.02.2011. Jelena se predstavila sa 80 minijatura i 30 slika.

Ovo je jedna od najvećih izložbi minijatura koje su predstavljene u gradu Požarevcu. Vladalo je izuzetno veliko interesovanje za Jelenine radove. Izložbu je otvorio Pavle Miladinović, akademski slikar – grafičar iz Požarevca koji je pohvalio Jelenin likovni rad kao i Jeleninu upornost i kreaciju minijatura. Pozdravni govor održao je Braislav-Bata Golić direktor Srpske kuće koji je publici predstavio rad i dalje planove Srpske kuće. Učešće u programu je uzeo i Boban Boki Paunović, pisac iz Požarevca koji je pročitao dve svoje pesme.

Srpska kuća započela je promociju Požarevačkih slikara kroz galeriju a sve u znak jubileja 60 godina postojanja likovnog kluba „Milene Pavlović Barili“, tako da se Jelena prva predstavila i obeležila početak proslave 60 godina likovnog kluba. Sledeća će se predstaviti Jadranka Kuzmanović Vasić a za njom slede Dragana Živanović i Ljiljana Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari