Na požarevačkom Hipodromu u subotu je održana vrlo posećena međunarodna izložba pasa svih rasa. Ovu izložbu po odobrenju Međunarodne kinološke federacije i Kinološkog saveza Srbije, organizovalo je Kinološko udruženje Stig iz Požarevca.


Na izložbi učešće su uzela društva iz 14 zemalja. Samom otvaranju pored organizatora prisustvovali su i predstavnici grada Požarevca Miomir Ilić, predsednik Skupštine, Milić Jovanović, zamenik predsednika Skupštine i Aleksandar Đokić, član Gradskog veća zadužen za resor sporta.

Miomir Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca prilikom otvaranja rekao je da je Požarevac i ovom izložbom došao u centar pažnje sportske i javnosti koja voli ovakav vid manifestacija.

– Ovoliki broj posetilaca dokazuje da smo povukli pravi potez kada je u pitanju organizacija ovakvih manifestacija. Narodna poslovica da je pas čovekov najbolji prijatelj, na ovom mestu može da se doživi u praksi. Želim Vam svima lep ugođaj i srdačnu dobrodošlicu – rekao je prilikom svečanog otvaranja Miomir Ilić, predsednik Skupštine grada.

Od strane organizatora obezbeđene su i adekvatne nagrade za najbolje. Diplome su dobili svi pozitivno ocenjeni psi, ukrasne tanjire sa logom društva dobili su prvaci rase, najlepši psi u bebi i razredu najmlađih. Plakete sa logom društva dobila su po tri prvoplasirana psa po FCI grupi, kao i tri prvoplasirana u junior BIS-u i odgajivačkim grupama i parovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari