– Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, kladovsko udruženje Misija kreativa priređuje izložbu svojih radova u galeriji Turističko informacionog centra u Staroj čaršiji Kladova.


Članice Misije kreative okupljaju nezaposlene žene koje tkaju, pletu i izrađuju keramičarske radove. Do sada je ovo agilno udruženje uspešno konkurisalo za projekte edukacije i privremenog zapošljavanja preko Etnomreže i na taj način su zaposlile i stručno osposobile pripadnice nežnijeg pola za zaboravljene i zlata vredne zanate.

Pokrovitelj izložbe je predsednik opštine Kladovo Dejan Nikolić. Obeležavanju Međunarodnog dana žena u Kladovu priključuje se i Dečije odeljenje biblioteke Centra za kulturu, koje organizuje kreativnu radionicu Čestitka na dar, za osnovnoškolski uzrast svojih korisnika.

Nova kolekcija nakita

Zlatara Majdanpek tradicionalno pred svaki 8. mart pripremi novu kolekciju nakita. Majdanpečki zlatari su pripremili desetak novih modela u skladu sa najnovijim trendovima u zlatarstvu. Reč je o italijanskim modelima rađenim po uzoru na nakit sa Sajma zlatarstva u Vićenci. U pitanju su privesci i prstenje od belog zlata sa belim i crnim cirkonima, kaže direktorka Zlatare Milica Jasenski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari