– U Domu vojske u Pljevljima, otvorena je izložba radova učenika pljevaljskih osnovnih škola, koji su učestvovali na likovnom konkursu na temu „Opasnosti koje nosi narkomanija“.

 Konkurs je raspisala NVO „Pljevaljski ženski prostor“ u okviru projekta „Udruženi protiv droge“. Žiri u sastavu Mirko Marijanović – Mario, kao predsjednik i članovi Vitomir Srbljanović, kustos umjetničke galerije, Sadik Bambur, slikar i Miodrag Mišo Todorić, slikar, pregledao je ukupno 90 pristiglih radova i izabrao 33 rada koji su bili predstavljeni na izložbi.

Prvu nagradu dobio je Adin Hadžić, učenik VI/3 razreda Osnovne škole „Boško Buha“. Drugu nagradu dobila je Dijana Damjanović, učenica VI/c razreda osnovne škole „Salko Aljković“. Dodjeljene su i dvije treće nagrade: Mariji Pejović, učenici VII/3 razreda osnovne škole“„Ristan Pavlović“ i Jovani Kankaraš, učenici VI/c razreda osnovne škole „Salko Aljković“.

Izložba će trajati tri dana i za to vrijeme će je organizovano posjetiti učenici osnovnih i srednjih škola. „U savremenom društvu osmišljeni su i savremeni programi prevencije bolesti zavisnosti, a mi svojim angažovanjem kroz nevladin sektor možemo pomoći lokalnoj zajednici i drugim institucijama kao što su škole, zdravstvo, ustanove socijalnog staranja, policija i druge ustanove da se uspješno borimo protiv ove opasnosti“, reka je Fetija Kadić, predsjednik NVO „Pljevaljski ženski prostor“.

Projekat svojim aktivnostima ima za cilj da podstakne mlade i kreativane ljude da prenesu pozitivne poruke svojim vršnjacima da droga ne daje ni dobru zabavu ni dobro druženje već da samo uzima, a sve češće i ono najvrednije, a to je život. Projekat se realizuje pod sloganom: „Uključi se u rešavanje problema narkomanije aktivizmom i idejama“, a podržava ga Komisija za dodjelu sredstava od igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari