Akademski slikar i grafičar Miroslav Arsić priredio je u Gradskoj galeriji u Požarevcu, povodom pedesetogodišnjice svog umetničkog izlaganja i svečanosti povodom dana oslobođenja Požarevca, izložbu svojih slika.


O slikaru, njegovim delim i slikarima iz Požarevca govorio je predsednik Skupštine grada Miomir Ilić. On je istakao da je do sada Požarevac iznedrio mnogo poznatih slikara kao što su Nikola Nešković, Đura Jakšić i svetski poznatu slikarku Milenu Pavlović Barili, među kojima po kvalitetu svojih dela spada i Miroslav Arsić.

– Miroslav Arsić, slikar, grafičar umetnik prisutan je svojim radovima u mnogim galerijama i muzejima. Svojim prestižnim nagradama i priznanjima u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i Evropi s pravom spada u plejadu značajnih slikara srpskog slikarstva. Naš sugrađanin, prijatelj i drug ponovo je prisutan svojim najnovijim delima na ovoj izložbi sa nama kao nekada kada je počinjao, pre pedeset godina prvom samostalnom izložbom u Narodnom muzeju u Požarevcu – istakao je Ilić prilikom veoma posećenog otvaranja izložbe.

Posetioci će moći da pogledaju najnovija umetnikova dela do 03. novembra u Gradskoj galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari