Kulturno-izdavački centar „Srpska kuća“ u Požarevcu nastavlja da predstavlja umetnike iz cele Srbije u okviru projekta „Kičicom i perom do lepote i prijateljstva u novom milenijumu“, koji je započet pre desetak godina, izložbama umetnika iz cele Srbije u galeriji ove ustanove. Ovih dana otvorena je izložba slika Radivoja Dimića – Topličkog, slikara iz Beograda koji se predstavio sa svojih 36 slika.

Prvu izložbu organizovao je 1960. godine i od tada je imao preko 200 kolektivnih i oko 35 samostalnih izložbi u Beogradu, širom Srbije i bivše Jugoslavije a predstavio se u Italiji i Rusiji. Učesnik je mnogih likovnih kolonija nacionalnog i međunarodnog karaktera na kojima je dobijao pohvale, diplome i nagrade. Za Radivoja treba napomenuti da je veliki dobrotvor i humanista kao i učesnik mnogih aukcija. Naslikao je više od 800 likovnih dela i izradio više od 50 ikona, a izuzetan dar ima za portretski rad tako da je uradio preko 1000 portreta ljudi iz cele Evrope.

Izložbu je otvorio Bratislav – Bata Golić, direktor Srpske kuće a Pavle Miladinović slikar – grafičar iz Požarevca govorio je o radu i tehnici slikanja koju upotrebljava Radivoje. U programu su još učestvovali: Miodrag Lazarević, pisac iz Požarevca koji je čitao svoje aforizme, zatim Dragan Stanojević, pisac iz Požarevca koji je pročitao nekoliko svojih pesama a Bratislav Golić je pročitao nekoliko pesama iz svoje nedavno objavljene knjige pod nazivom „Sudbina je tako htela“ pročitao nekoliko pesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari