Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ bilo je domaćin tradicionalnom savetovanju pod nazivom „Održivi razvoj Grada Požarevca i energetskog kompleksa Kostolac“.

Ovaj dvodnevni naučni skup, koji se održava već jedanaest godina, bio je prilika da predstavnici naučnih institucija i stručnjaci iz privrede, upoznaju širu javnost sa najnovijim dostignućima iz oblasti energetike, zaštite životne sredine i tehničkih nauka. U ime organizacionog odbora, okupljenima se obratio dr Aleksandar Matić:

– Drago mi je da smo se ponovo okupili u Kostolcu, u bogatom energetskom resursu Srbije, da ponovo čujemo stručne radove ljudi koji se bave tematikom energije, tehnologije i kulture, jer kultura prethodi i energiji i tehnologiji. Ta simbioza duboko povezuje sve stručne radove koji su prošli selekciju ovog savetovanja. Želim da se ovom prilikom zahvalim našim gostima iz drugih država, među kojima su Makedonija i Grčka, koji su došli da nas podrže i upoznaju sa svojim naučnim radovima.

Savetovanje je zvanično otvorio zamenik gradonačelnika Požarevca Miodrag Stepanović, koji se zahvalio organizatorima na velikom trudu i zalaganju da savetovanje ove godine dobije i međunarodni karakter: -Izuzetno mi je čast što prisustvujem ovom naučnom savetovanju pošto je ovo delimično i moja struka. Ovde sam danas u ime Gradske uprave Požarevca, suorganizatora ovog skupa. Želim da naglasim, u ime Grada Požarevca, da ćemo naredne godine učiniti i dodatne korake da podržimo ovo savetovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari