Glavni odbor Srpske napredne stranke je u utorak održao sednicu u Centru za kulturu u Požarevcu. Na početku se članovima stranke obratio predsednik SNS-a, Aleksandar Vučić, u prisustvu potpredsednika stranke: Zorane Mihajlović, Bratislava Gačića, Igora Mirovića i Nebojše Stefanovića.

Na dnevnom redu sednice, kojoj mediji nisu mogli da prisustvuju, jer je bila zatvorena za javnost, našlo se razmatranje prvih 100 dana rada Vlade i kvaliteta rada državnih organa, institucija i lokalnih samouprava. Uvodnu reč dao je premijer Srbije i predsednik stranke Aleksandar Vučić, koji je do Centra za kulturu stigao u pratnji samo jednog pripadnika obezbeđenja.

– Voziti se limuzinom i imati šofera postalo je statusni simbol. Ja sam došao u pratnji jednog auta, jer mi pet nije potrebno – rekao je Vučić. Govoreći o prvih 100 dana Vlade, on je istakao da je doneto nekoliko veoma važnih zakona, koji predstavljaju osnov za promene koje je neophodno uvesti.

– Znam da u našem mentalitetu postoji otpor prema promenama, jer se teško izlazi iz stanja čaure – rekao je Vučić. On je napomenuo da će biti veliki uspeh ukoliko Vlada uspe da sprovede sve neophodne ekonomske mere i ako zadrži današnji spoljnopolitički položaj.

– Ne sme nam biti cilj dokopati se fotelje i brinuti o sopstvenom interesu, već nam isključivi cilj mora biti boljitak za građane. Ukoliko svojim radom ne dobijemo njihovo poverenje na sledećim izborima, ja ću podneti ostavku na čelno mesto u stranci i više nikad neći biti njen predsednik – rekao je Vučić. Inače, pre dolaska naprednjaka u Požarevac, u prepodnevnim satima, ispražnjena su tri zatvorena parkinga oko Centra za kulturu, kako bi se na njima parkiralo preko sto automobila sa registarskim tablicama iz svih krajeva zemlje. U gradu su od ranog prepodneva bile primetno pojačane policijske snage, koje su se pridružile obezbeđenju pristiglom iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari