Izmene na autobuskim linijama u Beogradu zbog radova 1foto FoNet/Beoinfo

Linije gradskog saobraćajnog prevoza (GSP) koje prolaze kroz Savsku ulicu, delove Čukarice i Banjice biće izmenjene zbog izvođenja radova na više lokacija, saopšteno je danas iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako je preneo sajt Beoinfo, sutra i u nedelju će tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajske pruge u Savskoj ulici doći do izmene rada na liniji 46 koja će u smeru prema okretnici „Beograd na vodi“ saobraćati od stajališta „Mostar“ novoizgrađenom ulicom.

Tokom vikenda i u sredu, 30. oktobra doći do promena kretanja linija 57, 23, 53, 56N i E2 zbog izvođenja radova na izgradnji novog kružnog toka na raskrsnici Kneza Višeslava i Blagoja Parovića u opštini Čukarica.

Linija 57 se pojačava, a vozila sa linija 23, 53, 56N i E2 će u oba smera saobraćati Požeškom, Trgovačkom ulicom, ulicom Ace Joksimovića, Ratka Mitrovića, Kneza Višeslava i dalje redovnim trasama, uz izmenu režima u Savskoj ulici za liniju 53 u smeru ka Zelenom vencu.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Za linije 23, 53, 56N i E2 privremeno se ukidaju stajališta „Petra Lekovića“, „Žarkovačka“, SC „Košutnjak“, kao i „Pionirski grad“, „Luke Vojvodića“, „Miloja Zakića“ i „Ratka Mitrovića“ u oba smera.

Linije 40 i 41 će saobraćati skraćeno od sutra do 12. novembra zbog izvođenja radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u Crnotravskoj ulici, na delu od Ulice Veljka Lukića Kurjaka do Ulice Bahtijara Vagabzade.

U tom periodu trolejbusi će saobraćati skraćeno do stare okretnice „Banjica“ te se uspostavlja privremena autobuska linija 41A, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz, a preneo sajt Beoinfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari