Prema najavama iz GSP-a Beograd, u ulicama gde se samo čeka prolazak pogrebne povorke saobraćaj će biti zaustavljen na kratko, dok će na trasi njenog kretanja doći do izmene režima saobraćaja u zavisnosti od situacije na terenu, a najmanje na sat vremena. Kako je saopšteno, već od 09.30 časova svi autobusi koji prolaze Brankovom ulicom i kroz Terazijski tunel, kao i oni kojima je polazna stanica Zeleni venac, biće zaustavljeni dok kraj pogrebne povorke ne bude ušao u Prizrensku ulicu.

Desetak minuta pre nego što početak kolone stigne do Terazijske česme biće zaustavljeni trolejbusi 19, 20, 22 i 29, kao i autobusi 26, 31 i 37. U isto vreme saobraćaj će biti obustavljen i u delu ulica koje se ukrštaju i sa ulicom Kralja Milana, što znači da će na neko vreme biti zaustavljeni trolejbusi 40 i 41 i autobusi 23 i 58.

Zbog izmena u režimu saobraćaja predviđen je i poseban režima parkiranja za autobuse koji dolaze na sahranu patrijarha Pavla iz unutrašnjosti i inostranstva. Iz Parking servisa njima je preporučeno da koriste parkinge na Ušću, ispred Centra Sava, hotela Kontinental, Beogradske arene, hale Pionir i na desnoj strani Bulevara kralja Aleksandra. Oni koji dolaze automobilima treba da ih ostave na parkinzima u Bloku 42, kod Centra Sava, na Adi Ciganliji, kao i na drugim parkinzima van centra grada, odakle treba da koriste vozila javnog prevoza. Sve garaže i parkirališta radiće normalno, a naplata i kontrola parkiranja u pojedinim zonama biće uobičajeni.

U vreme sahrane patrijarha građani mogu da koriste alternativne pravce. Savski most i Gazela, koji će biti otvoreni za saobraćaj sve vreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari