„Iznenadio ih Bajram kao putare sneg u decembru“: Roditelji i nastavnici nezadovoljni što se odluka o pomeranju male mature donosi u minut do 12

Ostavite komentar


  1. Ministarka prosvete i ministar koji je zadužen za resor vera da podnesu ostavke! To bi bio normalan postupak odgovornih ljudi!
    Oni koji su dugo u vlasti gube moral i odgovornost.Nema ni pristojnosti! Sve je dozvoljeno!

  2. Srbija je po Ustavu sekularna drzava.Ni jedan verski praznik ne bi trebalo da bude i drzavni praznik.Pošto Ustavni sud čuti na sve što krpi Ustav,promenite članove Ustavnog suda ili menjajte Ustav.

  3. Uzevši u obzir koliko u procentima, prema zvaničnim podacima, ima pripadnika islamske zajednice, naravno bez da ikoga uvredim, opet manjina itekako utiče na život većine. Onda predlažem i zahtevam da se donese odluka da kada slava padne u neradni dan da je sledeći radni dan slobodan. Mislim da je to ispravno, inače se lično osećam diskriminisano, u svojoj državi, kao pravoslavac i pripadnik većinske zajednice.

  4. 2024. godina je, a mi uvodimo nove verske praznike. Gde ide svet, a u koji srednji vek mi idemo?

  5. Zapamtite: sve što nam rade – rade planski. Ništa nije slučajno. U pitanju je program potpunog sluđivanja ljudi po raznim pitanjima. U ovom slučaju, ne zaboravite, pre svega dece. Jer, koliko god da je nama roditeljima teško, njima je mnogo teže.

  6. Ovaj kalendar i plan je zvanicno objavljen pre skoro godinu dana, i pripadnici verske zajednice se nisu oglasavali. Mnogi djaci i roditelji su planiraji da putuju u cetvrtak na odmor..i sta sad…ko njih pita.

  7. Само у Србији сви имају права а најмање Срби.У многим муслиманским земљама хришћанство и друге вероисповести су законом забрањени.Србија је већински православна земља и то треба да је на првом месту а остало,свако своје нека поштује и слави али не ко државни празник.

  8. Ovo je samo dokaz da se zakone ne treba zloupotrebljavati, i njihove odredbe menjati onako usput.
    Napravlje je presedan na zahtev predsednika kako bi se podišlo većem delu građana i sad se to vratilo ko bumerang.

    Još jedan spektakularan potez najboljeg studenta pravnog fakulteta.

  9. Ovde se mnogo toga važnog rešava stihijski ali se zato do u detalje razradjuje izborna kradja i podrška onom narcisu.

  10. Znači ako mi je slava u nedelju onda mi je ponedeljak neradan? Nije? Zašto?

  11. Најгоре бити Србин у Србији….не могу да оправдам други дан крсне славе детету у школи а сада стаје све због Бајрама..тако нам и треба сами себе уништавамо

  12. Kod nas je sve komplikovano i teško počev od upisa deteta u vrtić, upis u osnovnu školu, u srednju, itd. Što bi to bilo lako i lepo, ako može teško i sa puno tereta.

  13. Ovi bas preteruju, pa nisu oni vecina u Srbiji. Koliko muslimana i pravoslavaca ima po Evropi,da li oni imaju neradne dana kada su njihovi verski praznici

  14. Pa sta ako je pomeren jedan dan..sta da je bio zemljotres pa se isto mora odlozi..sve me strah znanje ce da im ispari..kakvi su roditelji nadobudni drski arogantni jos i biju nastavnike takva ce biti i deca,bezobrazna ne vaspitana drska..

  15. Zaista je sve komplikovano, u odnosu na raniji nacin upisa u srednje skole, veoma mučno.
    Sistem nam otežava svima zivot, ali budimo solidarni i mudri u borbi protiv haosa i zla.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.