Proteklih dana jedan račun za neplaćenu struju u iznosu od 1.062.013,00 dinara, u Norvežanskoj broj 16 na brdu Hisar, koju je navodno potrošio Milorad Veljković, najpoznatiji predsednik opštine Leskovac, sa najdužim stažom na toj funkciji koji petnaestak godina nije među živima.
Stambena zgrada u Ulici Norvežanskoj 16 dugo je bila u vlasništvu opštine Leskovac, odnosno JP Dom.

Proteklih dana jedan račun za neplaćenu struju u iznosu od 1.062.013,00 dinara, u Norvežanskoj broj 16 na brdu Hisar, koju je navodno potrošio Milorad Veljković, najpoznatiji predsednik opštine Leskovac, sa najdužim stažom na toj funkciji koji petnaestak godina nije među živima.
Stambena zgrada u Ulici Norvežanskoj 16 dugo je bila u vlasništvu opštine Leskovac, odnosno JP Dom. Kako je u njoj dugo živeo nekadašnji predsednik opštine Leskovac Milorad Veljković, potrošnja električne energije je bila registrovana na njegovo ime. Posle njegove smrti, niko ovlašćen se nije javio Elektrodistribuciji Leskovac sa zahtevom da se promeni ime vlasnika potrošačke partije, što je neophodan uslov da bi se promena izvršila. Prema našim saznanjima, navodi se u saopštenju Elektrodistrobucije Leskovac, koje je potpisao Nebojša Stanković, samostalni stručni saradnik za odnose sa javnopću, ova zgrada je u tom periodu davana na korišćenje raznim licima, pa je dug za utrošenu električnu energiju na ovoj potrošačkoj partiji u međuvremenu rastao. Zbog toga je u više navrata slat nalog za obustavu isporuke električne energije, kao i tužba za naplatu duga.
U međuvremenu, ovaj objekat je dat na korišćenje Specijalnoj bolnici za veštačku oplodnju, koju vodi poznati genetičar dr Miodrag Stojković. Za potrebe te bolnice, a na zahtev JP Dom, izrađen je novi priključak, sa povećanom snagom, i otvorena nova potrošačka partija sa Specijalnom bolnicom kao potrošačem-kupcem električne energije.
– Partija koja se vodi na ime Milorada Veljkovića, odnosno dugovanja koja ona nosi, nalazi se u sudskom postupku, a priključak na osnovu kojeg je vođen ovaj račun je ugašen – pojašnjava Stanković.
U Elektrodistribuciji, ipak, priznaju da je u konkretnom slučaju napravljena greška, jer je na osnovu stare, neaktivne potrošaćke partije, koja se samo čuva u elektronskoj bazi podataka jer dug po njoj nije likvidiran, izrađen račun i dostavljen na adresu Specijalne bolnice u Leskovcu.
-Elektrodistribucija se izvinjava zbog nastale greške i zahvaljuje svima koji su je uočili, a preduzeće i mere da se ubuduće otklone slični propusti – kaže Nebojša Stanković.
Na pomenutom računu precizirano je da pored duga od 1.062.013,00 dinara, Milorad Veljković, nekadašnji predsednik opštine Leskovac, mora da namiri dug u roku od pet dana i da takođe plati TV pretplatu od 3.600 dinara.
Sve je ovo, ipak, čudnovato i teško shvatljivo, pogotovo ako se zna da leskovački električari svakoga dana dobijaju više od 200 naloga za isključenje struje a da dugovanja za neplaćenu električnu energiju iznose 1,5 milijardi dinara. Prema podacima same Elektrodistribucije, pred Opštinskim sudom u Leskovcu aktivirano je 16.000 tužbenih zahteva za zaostali dug od 170 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari