Moto-klub „Anđeli Srbija“ iz Pirota u ovom gradu organizovao je Drugi međunarodni moto-skup bajkera, koji je po ocenama mnogih događaj koji će se dugo pamtiti. Zadovoljni su i njegovi organizatori, učesnici i Piroćanci.
– Mislim da je sve bilo fino, istina malo je bilo gužve na ulicama, ali to je za nas ipak nešto novo.

Moto-klub „Anđeli Srbija“ iz Pirota u ovom gradu organizovao je Drugi međunarodni moto-skup bajkera, koji je po ocenama mnogih događaj koji će se dugo pamtiti. Zadovoljni su i njegovi organizatori, učesnici i Piroćanci.
– Mislim da je sve bilo fino, istina malo je bilo gužve na ulicama, ali to je za nas ipak nešto novo. Volim zvuk ovih jakih mašina – samo su neki od komentara Piroćanaca željnih ovakvih izazova.
„Naoružani“ neophodnom opremom, praćeni znatiželjom mnogih Piroćanaca, iz kampa kraj srednjevokovnog Momčilovog grada zabrujale su mašine i više od 350 bajkera iz zemlje i inostranstva krenulo je centralnim ulicama grada. Svuda ih je pratio veliki broj građana.

Veoma živo u kampu

Prateći deo skupa bila su dva rok koncerta na bini u Momčilovom gradu. Domaća podrška bila je u grupama „Legasi“, „Bed memori“ i „Laut Fakt“. Svirala je i niška grupa „Revolušn“, „Faz Boks“ iz Beograda i bugarska grupa „Najt Viš Tribjun“. Skup je trajao dva dana, a bajkeri su bili u kampu u parku kod srednjovekovnog Momčilovog grada. Članovi kampa su se posle defilea ulicama grada nadmetali u brzom ispijanju piva, obaranju ruku za žene i muškarce, bacanje gume udalj…

Na centralnom gradskom trgu potom je održana izložba svih motora, ali su izostale egzibicione vožnje, jer su trotoari i kolovozi bili prepuni posetilaca koji su želeli što više da se približe „moćnim mašinama“ i onima koji njima upravljaju, posebno deca, koja su ovaj trenutak htela da ovekoveče.
– Mnogo ljudi je bilo na glavnoj gradskoj ulici posle našeg defilea i jednostavno nismo mogli da prođemo. Zato smo odustali od tih planiranih egzibicija – kaže sekretar Kluba „Anđeli“ Saša Branković.
I predsednik Moto-kluba „Anđeli“ u Pirotu Saša Minić Čavka nije krio zadovoljstvo što je sve proteklo bez problema.
– Pola Evrope sam prošao motorom i želja mi je da moji Piroćanci vide na jednom mestu to izvanredno druženje i osete na trenutak taj način života, jer ovo je zaista poseban način života. Mislim da se to Piroćancima dopalo i nismo ni očekivali da će biti ovako veliko interesovanje – kaže Minić.
Učestvovali su bajkeri iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Nemačke, Italije, Grče, Turske, Hrvatske i mnogih gradova Srbije. Imaju samo reči hvale za organizaciju skupa, kamp u Momčilovom gradu i kompletnu zabavu. Obećavaju da će doći i drugi put. Skup je pomogla opština Pirot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari