Već izvesno vreme najavljuje su prekomponovanje lokalne vlasti u Kladovu, koje se maltene sa svakim zakazivanjem sednice opštinske Skupštine aktuelizuje. I za juče je, na zahtev odbornika SNS i SDS, koji nezvanično čine novu koaliciju u lokalnom parlamentu, bila zakazana sednica na kojoj su prema predloženom dnevnom redu odbornici trebalo da se izjasne o predlogu odluke o razrešenju Radovana Arežine aktuelnog predsednika opštine. U zakazano vreme međutim, u skupštinskoj sali bili su samo odbornici SPS, a na sednicu nisu došli odbornici SNS i SDS koji su pokrenuli inicijativu o promeni vlasti

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

-Zbog nedostaka kvoruma sednica se otkazuje. Nova će biti održana kada se za to stvore uslovi.- kratko je kazao Dragan Marinović (SDS) predsednik SO Kladovo .

Nakon poslednjih lokalnih izbora, opštinsku Skupštinu u Kladovu čini 28 odbornika iz tri političke opcije-SPS i SDS koji su vladajuća većina sa 17 odbornika i 11 odbornika SNS u opoziciji.

-Očigledno je da nas drma kriza parlamenta i to se manifestovalo neodržavanjem još jedne sednice. Uprkos svemu u teškom vremenu to ne moraju da osete građani.Do sada smo se trudili da sprovodimo zakon uz domaćinsko poslovanje , zalažemo se za red, rad i disciplinu što je u interesu građana. Međutim sada nam vreme neumitno curi jer smo u obavezi da do 15. juna usvojimo završni račun za 2014. godinu, ali i druge oduke bitne za nesmetano funkcionisanje lokalne samouprave. Nadam se da ćemo uprkos svim turbulencijama imati snage da završimo započete poslove jer je to u interesu svih građana bez obzira kojoj su političkoj opciji naklonjeni.- izjavio je povodom neodržavanja sednice SO Kladovo aktuelni predsednik opštine, Radovan Arežina (SPS).

Novinari nisu uspeli da saznaju razloge zbog kojih 23 odbornika SNS I SDS nisu došli na zakazanu sednicu. Inače, ovo je drugi neuspeli pokušaj održavanja sednice kladovske Skupštine. Prethodna sednica bila je zakazana za 22. april i na njoj je odbornici trebalo da se izjasne o predlogu odluke o prvom ovogodišnjem rebalansu budžeta i potvrde nominaciju kandidata za priznanja povodom Dana opštine Kladovo. Zbog nedostatka kvoruma sednica nije održana i na ovogodišnjoj proslavi Dana opštine, 26. aprila, izostala je dodela godišnjih nagrada. Kako bi se izbeglo uvođenje privremenih mera, sednica SO Kladovo trebalo bi da bude održana do 8. juna. Hoće li tako i biti teško je predvideti, jer je evidentno da postoji kriza u lokalnom parlamentu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari