Toliko željena promena plejmejkera nije prouzrokovala bolju organizaciju napada srpskog šampiona. Odlaskom Olivera Lafajeta, odnosno dolaskom Kurtisa Džerelsa nastup crno-belih opet nije ličio na prepoznatljivu igru sa puno preciznih dodavanja i kreativnosti. Najbolji dokaz za ovakvu konstataciju jeste sinoćnji ubedljiv poraz Partizana mt:s od Makabija u Nokija areni (76:62) u 8. kolu Evrolige. Zahvaljujući ostalim rezultatima u grupi A, slaba igra Božića i saigrača još uvek nije uzdrmala temelje kluba iz Humske 1, ali se lako može desiti da ukoliko sreća bude okrenula leđa izabranicima Vlada Jovanovića san o prolasku u Top 16 fazu postane samo raspršeni mehur od sapuna.


 

Makabi – Partizan mt:s 76:62

(23:11, 19:13, 18:16, 16:22)

Hala: Nokija arena. Gledalaca: 11. 500. Sudije: Mitjana (Španija), Dožai (Hrvatska), Nuran (Turska).

Makabi: Pargo 14, Šarp, Blu 4, Elijahu 16, Grin 5, Pnini, Burštajn 8, Eidson 13, Perkins 6, Skorcijanidis 10.

Partizan mt:s: Džerels 13, Kecman 5, Klobučar 11, Jaramaz, Lučić 6, Milosavljević, Katić 5, Džavaji 7, Božić, Gist 14, Veseli 1, Đekić.

 

Pokušao je Partizan mt:s da skupljanjem u reketu donekle izoluje rivalskog centra Sofoklisa Skorcijanidisa, ali je domaćin odličnom prodor igrom spoljne linije, naročito Parga i Eidsona, veoma brzo napravio osetniju razliku (23:9). Crno-beli su u napadu izgledali kao pogubljeni klinci u vrtiću. Osim donekle Gista i Džavajia, ostali košarkaši, pogotovo bekovi nisu uspevali da probiju prvu liniju rivalske odbrane. Makabi je pametno, pritiskom na najbolje šutere ostavljao znatno lošije i neiskusnije niže igrače na šutu, što se odrazilo na očajan procenat za tri poena u gostujućem sastavu. Početničke greške prilikom dodavanja i vođenja lopte, Makabi je iskoristio da iz kontranapada uveća i ovako ubedljivu prednost (42:22). Džerels je puno grešio, evidentno ne shvatajući zahteve trenera Jovanovića. Crno-beli su igrali sporo, bezidejno, oslanjajući se na domišljatost Džavajia i Gista. Nedovoljna agresivnost u odbrani samo je olakšala posao domaćinu koji je surovo prizemljio srpskog šampiona. Naredni meč sa Prokomom u Pioniru biće i idealna šansa Partizanu mt:s da uhvati poslednji voz za drugu fazu Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari