Vučić: Srbija poštuje sve žrtve

Ostavite komentar


  1. A aca-Göbels-Bokasa,ovo neće reći Srbima,iako svaki Jevrejin zna:“Kao rezultat masovnih ubistava, šef nemačke policije i gestapa u Srbiji, Emanuel Šefer, hvalio se 1942[17][18]:

    „Beograd – jedini veći evropski grad očišćen od Jevreja, postao je judenfrei.”

    Oficir SS-a Harald Turner je 1942. izjavio:

    „Srbija je zemlja u kojoj je problem Jevreja i Cigana rešen.”

    1. Dom je mala, okupirana Danska, kada je stigla naredba „za transport Jevreja u Nemačku“, 94% svojih sugrađana, Jevreja, uspela da, čamcima, brodićima i dr. uspela da prebaci u, neutralnu, Švedsku, pa je Hitler, ljut, poslao Eichmanna, da utvrdi razloge neizvršavanja naredbe!!!
      Bravo danci, tako treba poštovati sugrađane druge nacije!!!
      Pozdrav iz Banata!

  2. Srbi i Jevreji su dva bliska naroda, među kojima vlada posebno razumevanje, jer im je zajednička patnja i stradanje kroz koje su prošli od strane nacista i njihovih saradnika, u Drugom svetskom ratu.

  3. Gideon Grajf, čelnik Instituta za istraživanje Holokausta ističe da su logor Jasenovac i druga gubilišta u NDH, bila specifična po monstruoznim mučenjima kojih u drugim nacističkim logorima van Hrvatske nije bilo. Stoga upozorava da hrvatska Vlada, predsednica i neki istoričari i dalje pokušavaju da lažiraju činjenice i revizijom istorije Jasenovca i drugih gubilišta, umanje zverstva ustaša nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata.

  4. I treba da postuje sve zrtve da se nikada ne zaborave. Srpski narod kao i Jevrejski je kroz istoriju imao velika stradanja.

    1. Mi zaboravljamo na SVOJE zrtve ..sa ovakvim lopovima KOJI vladaju VEC 30GODINA. ..SVE cemo izgubiti. .njih interesuje SAMO novac ..vrse genocid nad TKZ svojim narodom

  5. Srbija i narod Srbije bez obzira na verski, nacionalni i etnički pripadnost saoseća sa žrtvama…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.