Izraziti toplotni talas nastavlja se i narednih dana: Kada nas čeka pad temperature? 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Izraziti toplotni talas nastavlja se i danas u Srbiji, kao i početkom sledeće sedmice, uz maksimalnu temperaturu od 35 do 40 stepeni i tropske noći u urbanim sredinama, saopštio je Republički hidorometeorološki zavod (RHMZ).

U drugoj polovini sledeće sedmice, odnosno od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to najpre u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

RHMZ je objavio i posebno upozorenje za Beograd zbog nastavka toplotnog talasa, navodeći da se i početkom sledeće sedmice očekuju maksimalne temperature od 37 do 40 stepeni, uz tropske noći.

Od 17. jula očekuje se manji i postepeni pad temperature – i do pet stepeni, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima i tropskim noćima uz deficit padavina, naveo je RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari