Izvinjenje vojnim penzionerima

Ostavite komentar


  1. Kakvo vojno osiguranje. Nema ni obicnih knjizica, za recepte mora da se ide svaki mesec, poseban je obrazac za recept i ako fali neka stavka, iz apoteke Vas vracaju……. Nesposobna banda.

  2. Nemojte da obmanjujete javnost o izdavanju vojnih recepata, ili bar napišite pravu istinu!
    Meni svakog meseca doktori i med. tehničari za 9 lekova , 9 recepata popunjavaju najmanje 20 minuta.
    Za 6 meseci moraju da napišu 6×9=54 recepta, sto je 6×20%=120 minuta ili cela 2 sata!
    Za jedan radni dan u jednoj ordinaciji može da se pregleda samo tek 3-5 pacijenata.
    Predviđena dnevna norma je do sada (pisanje recepata samo za 1 mesec) bila 30 pacijenata.
    Sada možete zamisliti kolika će gužva biti u hodnicima i kad će svi doći na red. Koliko dana treba da dolaze ponovo da bi dobili svoje recepte i lekove. Da li možete zamisliti te muke vojnih penzionera ili onih koje oni ovlaste za podizanje lekova!?
    U tom pogledu Vojno zdravstvo je na nivou 19. veka.

  3. Bezakonje koje vlada u državi Srbiji, jako je izraženije u institucijama kao što je Voska. Može svako da pogleda, svaki akt koji je država Srbija donela od proglašenja vanrednog stanja je bez realnih osnova da bude sproveden. Zasnivaju se na neistinama, na pretnjama, sili i širenju panike i straha. Vučić je javno rekao, da im je cilj da ljudima uteraju strah u kosti. Moj kolega korisnik vojne penzije i on i supruga su 65+, zvao je VMC Slaviju, VMA i Upravu za vojno zdravstvo da vidi kako da dobije mesečnu porciju lekova. Ni od koga nije mogao da dobije odgovor. Srećem ima kola i vozač je. Seo je u kola i otišao u VMC Slaviju i sam uzeo lekove. Reskirao da bi preživeo, jer je težak srčani bolesnik i ni jedan dan ne sme da ostane bez lekova. Pa kada čujem onog Vulina da peni, želudac mi se odmah podigne.

Ostavite komentar


Društvo

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku 8

Bio je napet i ljut: Zlatko Kokanović o razgovoru Aleksandra Vučića sa građanima u Malom Zvorniku

Jedini pravi sagovornik Aleksandru Vučiću u Malom Zvorniku bila je Sanja Sakan, hemičarka, naučna radnica, bliska saradnica Dragane Đorđević, profesorke Hemijskog fakulteta i naučne savetnice Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju, koja je kod nas dolazila na teren i uzimala uzorke voda i zemljišta u Koreniti i Jadru, kaže za Danas Zlatko Kokanović, predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" i jedan od inicijatora protesta u Beogradu "Rudnika neće biti".

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.