Izvrnuta kora nara

Ljudi sećanja, Vasko Popa

Ostavite komentar


  1. „Dvadeseti vek je pokazao da je nacionalizam najveća nesreća za sopstveni narod.“

    Ovo je velika istina koju danas svom snagom ogromna vecina baca pod noge. Ruga se, cak.

    Ovo me je podsetilo na pocetak ludila u ex-Yu. Secam se da je Desanka Maksimovic (valjda na pitanje novinara) rekla otprilike ovo: „Brine me sve ovo (nac. ludilo) sto se dogadja. Sta ce biti sa Srbijom?“

    Shvatio sam to kao njen izliv nacionalizma i poceo da je mrzim i omalovazavam (samom sebi) njeno pesnistvo. Danas i sto vise vreme prolazi, na tu njenu izjavu gledam kao istinsku zabrinutost da ce nacionalisticke hulje unistiti ono za sta se, kao, zalazu – sopstvenu zemlju i narod.

    Bravo, Bozo (Davno smo se u Nisu upoznali. Bio sam student i govorio stihove zajedno sa Knjizevnom zadrugom 9).

    Eto, pozdravljam te iz inostranstva.

    1. Mala primedba na izrečenu tvrdnju da je Isidor Papo bio ugledni hirurg. Pričalo se da je prvi srpski hirurg XX veka prof dr Vojislav Stojanović, svetski poznati kardiohirurg, u više navrata izjavio da Isidor Papo nikad nije završio specijalizaciju iz hirurgije, naravno ni subspecijalizaciju iz kardiohirurgije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.